Kelly Sildarust ollakse vaimustuses ka talispordikaugetes riikides (2)

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru reilidel.
Kelly Sildaru reilidel. Foto: Trevor Brown, Jr. / ESPN Images

Kelly Sildaru suurepärased sooritused ja võit eelmise aasta talvistel X-mängudel on eestlannast teinud aina tuntuma sportlase ka väljaspool Eestit. Sel nädalavahetusel on Sildaru taas Aspenis stardis, kui esmalt võtab ta osa Big Airi ja seejärel pargisõidu võistlustest. Kui juba jõuproovi korraldajad kutsusid Sildaru X-mängude eelsele suurele pressikonverentsile, siis ka mujal tutvustatakse läbi eestlanna tänavusi X-mänge.

Teiste seas talvistest X-mängudest otsepilti näitav Taani Rahvusringhääling DR tutvustab freestyle-suusatajate laupäevast Big Airi ja pühapäevast pargisõidu võistlust just läbi eestlanna. Suhteliselt talispordikaugete taanlaste (taliolümpialt on Taanil läbi ajaloo ette näidata üks medal – 1998. aastal curlingus) pilku üritab DR püüda just läbi eestlanna imeliste saavutuste.

Loomulikult meenutatakse Sildaru puhul taas fakti, et temast sai eelmisel aastal läbi aegade kõige noorem talviste X-mängude võitja, kui ta sai kuldse medali kaela 13 aasta ja 11 kuu vanuselt.

Eestlanna puhul on veel välja toodud, et ta on kahekordne Dew Touri võitja ja X-mängudel tehtud võidusoorituse järel ei olnud ta oma esitusega lõpuni rahul. «See ei olnud nii hea. Viimasel hüppel ei olnud haare piisavalt pikk,» meenutatakse Sildaru toonast kommentaari sõidule, mis andis talle 93,0 punkti ja hiljem ka kuldse medali.

Sildaru saavutusi üles lugedes toob DR välja veel ajakirja Freeskieri poolt talle antud aasta naissuusataja tiitli ning taaskord meenutatakse, et juba aastaid on Sildarut võrreldud lumelaualegendi Shaun White’iga.

Lõpetuseks tuuakse välja, et Sildaru suureks sihiks on osaleda 2018. aasta Pyeongchangi olümpiamängudel. «Minu eesmärgiks oleks seal tõusta poodiumile,» vahendavad taanlased Sildaru sõnu.

Kelly Sildaru esimene võistlus tänavustel X-mängudel on kavas Eesti aja järgi laupäeva öösel vastu pühapäeva kell 3.15, kui võisteldakse Big Airi hüpetes. Pargisõidu tiitlit asub ta kaitsma pühapäeva õhtul Eesti aja järgi kell 19.00.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles