Olümpiakullast ilma jäänud Bolt viha ei pea: jääme Nestaga sõpradeks

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usain Bolt (paremal) ja Nesta Carter
Usain Bolt (paremal) ja Nesta Carter Foto: Dominic Ebenbichler / Reuters / Scanpix

Kuigi Usain Bolt jäi tänu kaasmaalasele Nesta Carterile ilma Pekingi 4x100 meetri teatejooksu kuldmedalist, ei pea ta vana sõbra vastu vimma.

30-aastane ning nüüdsest kaheksakordne olümpiavõitja Bolt ütles, et medali tagastamine on tema jaoks küll raske, kuid see ei riku tema pärandit. «Ma ei ole õnnelik, aga elus juhtub selliseid asju. Usun jätkuvalt, et olen väga palju saavutanud – miski ei muuda seda. Olen rasket tööd tehes kombanud inimvõimete piire,» ütles nii 100 kui 200 meetri maailmarekordiomanik.

Carteri ja Bolti ühine teekond Jamaica sprindikoondises on olnud pikk. Peale 2008. aasta Pekingi olümpiamänge on koos võidetud veel 2012. aasta Londoni olümpia ning 2011., 2013., ja 2015. aasta maailmameistrivõistluste teatesprint. «Mina ei põlga kedagi. Olen Nestaga jätkuvalt sõber. Töötasime end koos keskkoolis üles ning jääme edaspidigi sõpradeks. Mul ei ole temaga probleeme,» tunnistas Bolt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles