FIA jagas Monte Carlo MM-ralli traagilise õnnetuse kohta kommentaare

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hayden Paddon tegi Monte Carlo rallil nii õnnetu avarii, et kohapeal sai surma 50-aastane hispaanlane. Paremal pool asuval pildil on näha Paddoni auto pärast kalju vastu põrkamist.
Hayden Paddon tegi Monte Carlo rallil nii õnnetu avarii, et kohapeal sai surma 50-aastane hispaanlane. Paremal pool asuval pildil on näha Paddoni auto pärast kalju vastu põrkamist. Foto: Timo Anis / Kuvatõmmis Youtube'ist

Rahvusvahelise autospordiliidu FIA president Jean Todt manitses rallifänne. Monte Carlo rallil hispaanlasest hobifotograafi surmaga lõppenud õnnetus näitab tema sõnul hästi, et kõigil ei ole veel selge, kuidas kiiruskatseid ohutult jälgida.

«See õnnetus oleks pidanud olema välditav. Inimestel peab olema distsipliini. Kui seda ei ole, siis peab vähemalt austus olema. Kui inimesed ei tööta samas suunas, siis ongi mootorisport ohtlik,» rääkis Todt Autospordile.

Monte Carlo rallit oodati sel aastal väga, sest esimest korda said rallisõbrad oma silmaga näha n-ö uusi B-rühma autosid. Senisest võimsamad ning välimuselt atraktiivsemad autod meelitasid ralliradade äärde ohtralt fänne. Kahjuks algas ralli katastroofiga, kui Monte Carlo avakatsel kolmandana rajale läinud Hayden Paddoni Hyundai i20 WRC libeduse tõttu juhitavuse kaotas ning vastu kaljuseina põrutas. Õnnetuses sai surma pealtvaataja, kes seisis vaatamata kaaslaste hoiatustele keelualas.

«Mul on ohvrist ja tema perekonnast väga kahju, sama kahju on mul ralliperekonnast. Loodan, et see õnnetus muudab inimesed ettevaatlikumaks. Inimesi tuleb harida ning juhiseid tuleb järgida. Tagajärjed võivad olla hirmsad, inimesed peavad sellest õppima,» jätkas 70-aastane Todt.

FIA rallidirektori Jarmo Mahonen välistas spekulatsioonid, et Paddoni õnnetuse põhjustas senisest võimsam ning kiirem auto. «Saan öelda seda, mida olen kõigile öelnud: rahunege maha, me uurime asja ning vaatame, mida saame teha. Muidugi on uue generatsiooni autod senisest kiiremad, kuid sellel õnnestusel polnud midagi uute regulatsioonidega pistmist. Sama asi võinuks vabalt juhtuda N-rühma autoga.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles