Sildaru Aspenis Postimehele: hõbe on super, kuid kaks punkti jäid kripeldama (1)

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
X-mängude eel peetud pressikonverents võistluse üheksale suurimale staarile. Kelly Sildaru.
X-mängude eel peetud pressikonverents võistluse üheksale suurimale staarile. Kelly Sildaru. Foto: Gabriel Christus / ESPN Images

Kelly Sildaru võitis oma teise X-mängude medali, kui ta sai Aspenis freestyle-suusatamise Big Airi võistlusel kaela hõbeda. Sildaru tunnistas võistluse järel, et medal on suurepärane, kuid napp allajäämine võitjale jäi natuke kripeldama.

Sildarule tõi hõbemedali 84-punktine skoor, kuldmedali võitis 85 silma kogunud sakslanna Lisa Zimmermann. Kuna sakslanna parim hüpe oli 47 silma ja Sildaru mõlemad sooritused 42 (Sildaru sai 42 punkti oma kolmandal ja viiendal hüppel), siis oleks võiduks pidanud eestlanna saama kaks punkti enam. «Hõbe on super, kuid need kaks punkti jäävad kripeldama. Samas sain hea emotsiooni homseks,» sõnas Sildaru, kes pühapäeval asub pargisõidus kaitsma oma mullust esikohta.

«Eks alati võib paremini, kuid 2. koht on väga hea. Kokkuvõttes olen võistluspäevaga rahul,» lisas Sildaru.

Kui kaks esimest hüpet eestlannal kõige paremini ei õnnestunud, siis kolmandas voorus tegi ta hea tulemuse, mis võttis ka pinged maha.

«Pingelangus oli suur. Trennis tulid asjad ikka paremini välja, kui võistlusel,» tõdes Sildaru, kes tunnistas, et oli võistlusel ka veidike närvis. «Eks see ole normaalne, et närv on sees.»

Eestlanna sõnul nägi tänase võistluse plaan ette, et kahes esimeses voorus tuleb kindlalt punktid ära võtta ja alates kolmandast voorust tuleb hakata tegema raskemaid trikke. Lõpuks said täna kõik naised teha kaks hüpet, millest kirja läks kaks paremat.

Naiste Big Airi võistluse tulemused:

1. Lisa Zimmermann (Saksamaa) 85 punkti (47+38)

2. Kelly Sildaru (Eesti) 84 (42+42)

3. Giulia Tanno (Šveits) 82 (41+41)

4. Kaya Turski (Kanada) 76 (47+29)

5. Johanne Killi (Norra) 74 (39+35)

6. Emma Dahlström (Rootsi) 69 (35+34)

7. Maggie Voisin (USA) 58 (32+26)

8. Devin Logan (USA) 55 (32+23)

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles