Tõnis Sildaru Big Airist: me ei hakka arendama ühte superhüpet

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõnis Sildaru.
Tõnis Sildaru. Foto: Madis Kalvet

Kelly Sildaru sai Aspeni X-mängudel Big Airi hüpetes kaela hõbedase medali. Big Airi hüpetes said kõik naised teha seekord 5 hüpet, millest kirja läks 2 paremat. Seejuures pidid trikid olema erinevad. Kui Sildaru sai kahel juhul kirja 42 silma, mis andis talle kokku 84 punkti ja hõbemedali, siis kuldmedali võitnud Lisa Zimmermanni parim trikk oli väärt koguni 47 silma. Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru tunnistas võistluse järel, et nemad üht superhüpet kindlasti arendama ei hakata.

Kui Zimmermanni parim sooritus oli väärt 47 punkti, siis tema paremuselt teine hüpe oli 38 silma ja nii sai ta kokku 85 punkti ehk Kelly Sildarust ainult 1 silma rohkem.

«See trikk oli switch double cork 1080,» kirjeldas Kelly treenerist isa Tõnis Sildaru sakslanna parimat trikki.

Kahekordne cork praegu Kelly Sildaru trikkide varamusse veel ei kuulu. «See trikk on vaimselt hästi raske. Kahekordset on ikka keeruline teha,» tunnistas Tõnis Sildaru.

Sildarud on kogu aeg järginud põhimõtet, et trikke õppides tuleb minna edasi samm-sammult ehk esmalt ära õppida triki kõige lihtsam versioon ja seejärel minna sealt edasi. Seega ei hakata lihtsalt õppima ühte väga keerulist trikki. «Me ei hakka ühte trumphüpet arendama. Sellel ei ole mõtet,» tõdes ta.

Kuna Kelly Sildaru põhialaks on ikkagi pargisõit, kus hinnatakse eelkõige mitmekülgsust, siis seal peabki oskama hästi mitut erinevat trikki.

Tipptasemel oli Aspeni Big Airi jõuproov Kelly Sildarule alles teine samalaadne võistlus. Eelmisel aastal Oslo X-mängudel sai eestlanna 4. koha.

«Me ei ole väga palju Big Airi võistlustel osalenud. Saime nüüd ka tulevikuks rohkem aimu, mida kohtunikud eelkõige sellisel võistlusel ootavad,» märkis Tõnis Sildaru.

Naiste Big Airi võistluse tulemused:

1. Lisa Zimmermann (Saksamaa) 85 punkti (47+38)

2. Kelly Sildaru (Eesti) 84 (42+42)

3. Giulia Tanno (Šveits) 82 (41+41)

4. Kaya Turski (Kanada) 76 (47+29)

5. Johanne Killi (Norra) 74 (39+35)

6. Emma Dahlström (Rootsi) 69 (35+34)

7. Maggie Voisin (USA) 58 (32+26)

8. Devin Logan (USA) 55 (32+23)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles