Kullavõitja Sildaru Aspenis Postimehele: nii võita kui ka võitu kaitsta on väga magus! (1)

Madis Kalvet, Aspen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Sildaru X-mängude kuldmedaliga.
Kelly Sildaru X-mängude kuldmedaliga. Foto: Madis Kalvet

X-mängudel pargisõidus edukalt mullust võitu kaitsnud ja kõigi aegade noorimaks kahekordseks kullavõitjaks kerkinud Kelly Sildaru lausus, et 15-aastase prantslanna Tess Ledeux’ avasõit tegi ta pisut närviliseks, kuid seda magusam oli lõpuks kuld võita.

«Kui Tess 90 punkti ette tegi, pani see natuke ikka muretsema – 90 on üldjuhul selline skoor, mida on raske üle teha,» sõnas Sildaru. «Kui aga Johanna [Killi – toim] eelviimasena mäest alla tuli ja minu punktiskoori ei ületanud, oli korralik pingelangus!»

Maksimalistina ei jäänud Sildaru oma kummagi sõiduga lõpuni rahule, ehkki mõlema eest saadud punktisumma andnuks talle kulla. «Esimesel sõidul ei saanud viimasel hüppel haaret, teisel tulin esimesel ja kolmandal reilil liiga vara maha,» kirjeldas ta vigu.

Ööuni pärast eilset Big Airi hõbedavõitu Sildarul napiks ei jäänud. «Öösel sain magada küll, ärkasin hommikul üks minut enne kella helisemist,» sõnas ta. «Nii esimest korda võita kui ka võitu kaitsta on väga magus!»

Tõnis Sildaru: mäng käis riski piiril

Sildaru isa ja treener Tõnis Sildaru tõdes, et tegu oli väga närvilise võistlusega – sellest andis aimu ka asjaolu, et väga paljud võistlejad kukkusid. «Rada oli kõigile raske, reilid väga raskelt pandud. Kõigil käis mäng riski piiril,» rääkis Tõnis Sildaru. «Tõeline närvide mäng. Arvasime, et suurim konkurent võib olla Giulia Tanno, aga ta läks just närvidega alt. Samas oli ka Kelly väga närvis,» sõnas ta.

Kelly Sildaru X-mängude kuldmedaliga.
Kelly Sildaru X-mängude kuldmedaliga. Foto: Madis Kalvet
Kelly Sildaru X-mängude kuldmedaliga.
Kelly Sildaru X-mängude kuldmedaliga. Foto: Madis Kalvet
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles