Otepää võõrustab IBU karikasarja hooaja viimast etappi

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehvandi suusastaadion.
Tehvandi suusastaadion. Foto: Eesti Suusaliit

7.-12. märtsini toimub Otepääl Tehvandi Spordikeskuses laskesuusatamise IBU karikasarja kaheksas ja ühtlasi ka hooaja viimane etapp.

Talvepealinn korraldab märtsi keskel selle talve üht suuremat rahvusvahelist spordiüritust – IBU karikasarja hooaja lõppvõistlust. IBU karikasari on laskesuusatamise MK kõrval tugevuselt teine võistlussari. Keskmiselt on sarja võistlustel stardis 200 laskesuusatajat, kuid Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni president Aivar Nigol loodab, et Otepääle tuleb veelgi enam sportlasi.

«Kuna tegemist on hooaja lõppvõistlusega, kus jagatakse hooaja auhinnad parimatele, siis usume, et kõik sarja tugevamad sportlased on kohal,» lausus Nigol, kelle sõnul on Tehvandile oodata sportlasi vähemalt 30 riigist. «Kindlasti on stardis ka meie parimad IBU karikasarjas osalevad sportlased ja juuniorid,» sõnas Nigol ja kutsus kõiki spordisõpru märtsis Otepääle omadele kaasa elama.  

IBU karikasarja korraldamine on Eestile ideaalne võimalus esitleda Tehvandi Spordikeskust kui võistluskohta, tutvustada treeningtingimusi ning seeläbi panustada aktiivselt laskesuusatamise arengusse. Viimase kümne aasta jooksul on Otepääl korraldatud hulgaliselt rahvusvahelisi võistlusi ning alaliidu presidendi arvates on Rahvusvahelise Laskesuusatamise Liidu ehk IBU usaldus tõestuseks, et me suudame korraldata kõrgel tasemel võistlusi. «Viimase kümneaastase perioodi sisse jäävad kahed suvised maailmameistrivõistlused, kahed talvised Euroopa meistrivõistlused ning mitmed muud rahvusvahelised üritused,» loetles Nigol toimunud võistlusi. «Oleme eesmärgiks seadnud, et püüame pidevalt rahvusvahelisi võistlusi Eestisse tuua,» lisas ta.

«Alates 2014. aastast omab Tehvandi Spordikeskus A-litsentsi, mis võimaldab korraldada kõiki rahvusvahelisi võistlusi,» oli Nigol lootusrikas, et IBU karikasarja eduka korraldamise järel on Otepää küps ka MK-etapiks. «Enne veel kui saame võõrustada laskesuusatamise maailmakarika etappi, tuleb IBUle ennast tõestada noorte ja juunioride MMi, Euroopa meistrivõistluste ja IBU karikaetapi korraldajana,» selgitas Nigol, miks IBU karikasarja korraldamine on Eesti jaoks olulise tähtsusega.

Võistluste ajakava:

8. märts

10:00 - paarissegateade

12.30 - segateade

9. märts

10:00 - N 7,5 km sprint

13:00 - M 10 km sprint

11. märts

10:00 - N 7,5 km sprint

13:00 - M 10 km sprint

12. märts

10:00 - paarissegateade

12:30 - segateatesõit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles