Trump tegi rüütlist tulnuka (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mo Farah
Mo Farah Foto: Owen Humphreys/PA Wire/PA Images

«Tänavu 1. jaanuaril lõi Tema Majesteet kuninganna mind rüütliks, 27. jaanuaril tegi president Donald Trump minust tulnuka.» Sedasi kommenteeris Suurbritannia kõige edukam kergejõustiklane Sir Mo Farah USA presidendi Donald Trumpi laupäeval allkirjastatud määrust, millega kehtestati 90 päevaks seitsme moslemiriigi – Iraagi, Iraani, Liibüa, Somaalia, Sudaani, Süüria ja Jeemeni – elanikele ajutine reisikeeld Ühendriikidesse.

Somaalias sündinud Farahil on olemas ka Suurbritannia kodakondsus. Viimased kuus aastat on ta elanud oma perekonnaga Ameerika Ühendriikides Oregonis ning viibib praegu Etioopias treeninglaagris. Kui ta Trumpi allkirjastatud määrusest kuulis, kartis ta, et ei pääse järgmisel kolmel kuul oma perekonna juurde. Sportlase õnneks tema kohta Ühendriikidesse sissesõidu keeld siiski ei kehti, kuna tema esindaja sõnul tekib topeltkodakondsusega brittidel probleeme vaid siis, kui nad reisivad mõnest nimetatud seitsmest riigist Ühendriikidesse.

Kui olümpiaboikotid on riikide välissuhetes kaasa toonud pingelised olukorrad, siis tegelikult on sport suutnud mitmel korral ka omavahel teravas vastasseisus olnud riike ühendada. Hea näide on nn pingpongi diplomaatia, mis viis 1970. aastatel Ameerika Ühendriikide ja Hiina suhete soojenemisele.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles