Dopingukontrollis hätta jäänud tippkorvpallur sai Euroliiga klubist hundipassi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonny Weems (paremal).
Sonny Weems (paremal). Foto: DARKO VOJINOVIC/Scanpix

Korvpalli Euroliigas mängiv Tel Avivi Maccabi vallandas oodatult tagamängija Sonny Weemsi, kes ei andnud kontrollijatele kohustuslikku dopinguproovi.

Portaali Sportando väitel paluti dopinguproovi paluti nii Weems kui ka tema tiimikaaslased Victor Rudd ja Gal Mekel, ent nõustusid vaid kaks viimast. Eurohoopsile rääkis Weems aga ise, et asjad olid pisut teistmoodi.

«Mind pandi kell 18 dopingukontrolli ruumi luku taha ja olin seal poole üheni öösel. Täitsin uriiniga kaheksa pudelit, aga mulle öeldi, et vedelik on veega segatud. Mulle anti küll juua, et protsessi kiirendada, aga see ei aidanud. Jutud, nagu oleksin keelatud aineid tarvitanud või dopingukontrollist keeldunud, on valed. Ma pole midagi tarvitanud ja olen NBAs kolm samasugust testi puhtalt läbinud,­» väitis Weems.

Maccaib ei jäänud aga Weemsi juttu uskuma ja näitas talle ust, sest pärast dopingusegadust jättis mees ka järgmisele treeningule ilmumata. 30-aastane Weems jõudis Iisraeli klubi särgis visata keskmiselt 10,2 punkti, võtta 3,5 lauapalli ja anda 3,8 korvisöötu. Aastatel 2008-11 mängis ta NBA, siirdus siis Euroopasse esmalt Kaunase Žalgirise ja seejärel Moskva CSKA ridadesse, enne kui naasis 2015. aastal NBAsse. Maccabiga sõlmis ta läinud suvel kaheaastase lepingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles