Björgeni süüdistamine võib Kowalzcykule võistluskeelu tuua

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen ja Justina Kowalczyk.
Marit Björgen ja Justina Kowalczyk. Foto: Priit Simson

Rahvusvahelise suusaliidu murdmaasuusatamise juht Vegard Ulvang avaldas Norra televisioonis, et Justyna Kowalczyk võib Marit Björgeni süüdistamise eest saada võistluskeelu.

Kowalczyk on korduvalt Björgenit verbaalselt rünnanud, sest norralanna saab kasutada astmaravimit, mis sisaldab keelatud aineid. Poolatari sõnul on norralanna just tänu sellele maailma tugevaim naissuusataja. Ka Björgen ise on tunnistanud, et ilma astmaravimita poleks ta nii hea kui praegu on.

FISi juhtidele on seesugused süüdistused aga kopsu üle maksa ajanud. Juhul kui Norra suusaliit otsustab Kowalczyku kohta kaebekirja kirjutada, siis saaks poolatari karistada, kas hoiatuse või võistluskeeluga.

«Taolised süüdistused on väga kahetsusväärsed. See ei käi ausa mängu reeglitega kokku ja FIS peaks reageerima kõige kõrgemal tasandil,» rääkis Ulvang Norra väljaandele NRK.

«Võistluskeeld oleks Kowalczykile vajalik, sest tema vihjed dopingu kohta on solvavad. Pole eriti meeldiv, kui sind süüdistatakse avalikult milleski mida sa pole teinud,» ütles Norra koondise peatreener Egil Kristiansen Norra televisioonile.

Kowalczyk on aga enda sõnul rahul, sest on suutnud väga paljude inimeste tähelepanu norralanna astmaravimitele juhtida. Samas tõdes ta, et midagi siiski muutunud pole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles