Tänavustel Simple Sessionil osalejatel on ühtekokku 45 X-mängude medalit

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMX-rattur Garrett Reynolds X-mängude kuldmedaliga.
BMX-rattur Garrett Reynolds X-mängude kuldmedaliga. Foto: Garth Milan/Red Bull Content Pool

Eeloleval nädalavahetusel Saku suurhallis toimuvast Simple Session 17 ekstreemspordifestivalist võtavad osa koguni 9 maailmas kõrgelt tunnustatud BMX-ratturit, kellele on sarnaselt meie Kelly Sildarule kaela riputatud X-mängude medalid. Kui kõikide sportlaste maailma olulisima ekstreemspordivõistluse tulemused kokku liita, tuleb kokku muljetavadav trofeeriiul: 45 eri toonides X-medalit.

Seitsme Simple Sessioni võistleja peale, kelle oskusi näeb juba sel nädalavahetusel, on kokku suisa 36 X-medalit, neist 18 kulda – lisaks loendamatutele tunnustustele teistelt võistlustelt. X-mängude medalid on aga ette näidata ka Simple Sessioni finaalidest üle maailma näidatava Red Bull TV teleülekande saatejuhtidel: BMX dirt-ratturil Chris Doyle'ile on aastate jooksul kaela riputatud viis X-medalit (2 hõbedat ja 3 pronksi), samuti dirt-rattasõidu supertegijal Corey Bohanil on medaleid neli (3 kulda ja 1 hõbe).

Medalite statistika:

Garrett Reynolds: 8 kulda, 1 hõbe

Ryan Nyquist: 4 kulda, 7 hõbedat, 5 pronksi

Daniel Dhers: 5 kulda, 1 pronks

Kevin Peraza: 1 kuld

Broc Raiford: 1 pronks

Pat Casey: 1 hõbe, 1 pronks

Bruno Hoffmann: 1 hõbe

Simple Sessioni võistlustest võtab praeguse seisuga kokku osa 150 rulatajat ning BMX-ratturit 34 riigist, tehes sellest kõige rahvusvahelisema action-spordi sündmuse maailmas. Võistlejate nimekiri on üleval võistluse kodulehel. Lisaks rulatajatele ja BMX-ratturitele tulevad Tallinna spetsiaalselt kohale ka Eestis viimastel aastatel tõusujoones populaarsust kogunud tõukerattasõidu maailmanimed. Saku suurhalli kerkib ka eraldi park tõukerataste tarbeks, kus Simple Sessioni külastajad saavad sõita, tutvuda oma iidolitega, õppide trikke ja nippe ning proovida uusi tõukerattaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles