Kus on maailmameistrivõistluste pealtvaatajad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MM-tribüünid laupäevase võistluse ajal.
MM-tribüünid laupäevase võistluse ajal. Foto: NordicFocus

Laskesuusatamises on üsna haruldased võistlused, kus pole kohal venelastest fänne. Aga nüüd, kui maailmameistrivõistlused toimuvad nende enda kodumaal, Lääne-Siberis Hantõ-Mansiiskis, jääb võistluse ümber keerlev melu loodetule kõvasti alla.


Laupäevaseid sprinte tuli korraldajate andmetel vaatama 5500 pealtvaatajat ehk pisut enam kui kolmandik – äsja renoveeritud Hantõ- Mansiiski staadion mahutab aga lausa 15 000 inimest.

«Venelased on suured laskesuusatamise fännid, minu arvates on see väga halb, et neid siin nii vähe on,» sõnas sprindis hõbemedali võitnud prantslane Martin Fourcade võistlusjärgsel pressikonverentsil.

«Olen inimestes pisut pettunud, ootasin, et siin on täismaja, nagu alati varem on olnud,» nõustus prantslasega ka Tarjei Bø. «Olen kuulnud kõlakaid, et piletid on liiga kallid, kui see aitaks, siis hakake tasuta pileteid jagama. Ma tahan, et staadionil oleks rohkem inimesi ja nad teeksid palju lärmi!»

Pühapäevaseid sõite vaataski umbes 11 000 inimest, ent eilse meeste 20 km sõidu ajal oli neid taas vähem ja tribüünidelt paistis palju tühja ruumi.

«Natuke vähe on tõesti pealtvaatajaid, aga õnneks on veel võistlusi,» ei ole korraldajad veel pead norgu lasknud. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles