Euroopa jalgpalli ausa mängu tabelit juhivad põhjamaad

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
UEFA peakontor Šveitsis.
UEFA peakontor Šveitsis. Foto: SCANPIX

Euroopa jalgpalli ausa mängu edetabeli tipus asuvad põhjamaad, kõrgel kohal on ka Eesti.

Üldises paremusjärjestuses sai esikoha Norra (8,469 punkti), kellele järgnesid Soome (8,452), Rootsi (8,418), Taani (8,373) ja Saksamaa (8,366). Esikümnesse mahuvad veel Prantsusmaa, Šveits, Inglismaa, Šotimaa ja Belgia, Eesti paikneb vahetult Islandi ees 11. kohal (8,27). Lähinaabritest asub Leedu 22. ja Läti 29. tabelireal.

Suurima arengu teinud riigi kategoorias võidutses Valgevene, Eesti hõivas 4. koha. Eestile võidu toonud kategoorias (publiku käitumine) kuulusid esikolmikusse veel Island ja Norra, kellele järgnesid Wales, Kasahstan, Slovakkia, Hispaania, Soome, Iirimaa ja Valgevene.

Ausa mängu võistlusel läksid arvesse 1. maist 2015 kuni 30. juunini 2016 peetud UEFA sarjade kohtumised, kus delegaadid hindasid erinevaid asjaolusid, näiteks positiivne mäng, vastase ja kohtunike austamine, pealtvaatajate kaasaelamine, ametnike käitumine jms.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles