Venemaal hoiti ära jäähoki MMi ajaks plaanitud terrorirünnak (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaal toimunud jäähoki MM pääses terrorirünnakust.
Venemaal toimunud jäähoki MM pääses terrorirünnakust. Foto: Jelena Rusko/TASS/Scanpix

Venemaa julgeolekujõud vahistasid Moskvas pühade ajal rünnakuid kavandanud terroristide rakukese, mis sai juhiseid Süürias asuvalt komandörilt Abu-Zarralt, kirjutab RT. Samuti oli terroristidel mullu maikuus plaanis üheks sihtmärgiks võtta Venemaal peetud jäähoki MM, kuid ka see plaan suudeti nurjata.

Abu-Zarra käskis oma jüngritel Moskvas relvi hankida või rünnata nende saamiseks politseiametnikke, kirjeldas pressikonverentsil Riikliku Terrorismivastase Komitee esindaja Andrei Przezdomski. Praeguseks on kõik terroriraku liikmed vahistatud. 2016. aasta jooksul tabasid Venemaa julgeolekujõud RT väitel üle 140 terroristi. Neist 24 näol oli tegemist terroriühenduste juhtfiguuridega, kes kõik hukkusid tulevahetuses võimuesindajatega. Teiste seas lasti maha ISiga sidemeid omanud kurikuulus terrorist Vilajat Kavkaz.

Portaali i24news.tv kinnitusel plaanis jäähoki MMi rünnata kaks Kõrgõzstani kodanikku, kes olid samuti Islamiriigiga seotud. Meeste Moskvas asunud üürikorterist leiti lõhkeaineid ja ekstremistlikku kirjandust. Lisaks neile kuulati üle veel 13 väidetavat kaasosalist, kelle süüd ei õnnestunud aga tõestada.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles