Eesti parim naisujuja Romanjuk sihib MMil isiklikke rekordeid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maria Romanjuk Rio olümpial.
Maria Romanjuk Rio olümpial. Foto: Tairo Lutter

Eesti viimaste aastate naisujujate tipus on trooninud Maria Romanjuk. Mullu ainsa eestlannana ka Rio de Janeiro olümpiamängudel käinud Romanjuk tunnistas, et eelmise aastaga võib igati rahule jääda.

Möödunud aasta detsembris, kui ujumisaastale tõmmati joont alla ning valiti hooaja parimaid, teenis kolmandat aastat järjest aasta parima naisujuja tiitli Garanti Spordiklubis treeniv Romanjuk.

«See oli nagu kirss tordi peal. Väga tore on saada tunnustust hea töö eest, sest tegin eelmisel aastal tõesti väga palju rasket tööd. Eriti hea meel on selle üle, et mu treener Dmitri Kapelin ja klubikaaslane Martin Allikvee valiti ka aasta parimateks, me üheskoos tegime tublilt tööd,» rääkis 20-aastane ujuja.

Kuigi parima autasu teenis Romanjuk juba mitmendat korda, ei devalveeru sellest tema silmis auhinna väärtus: «Selle üle on alati hea meel. Konkurents on tihe ja ikka on mõnus tunne, kui sind tunnustatakse.»

Romanjuki sõnul on Eesti naiste ujumises konkurents küll tihe, aga suurde pilti pääsevad peamiselt meie meesujujad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles