Tippsprinter osutus naisepeksjaks ja pandi vangi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaysuma Ndure Saidy (keskel).
Jaysuma Ndure Saidy (keskel). Foto: SCOTT HEPPELL/AP/SCANPIX

Norra sprinter Jaysuma Saidy Ndure, kes on suutnud läbida 100 meetrit vähem kui kümne sekundiga, saadeti endise elukaaslase peksmise eest vangi, kirjutab väljaanne Verdens Gang (VG).

Ndure eitas lõpuni löömist, tunnistades vaid, et tõukas naist. «Ma pole elu sees naisterahva vastu kätt tõstnud,» sõnas ta kohtus. Sellegipoolest saatis kohus mehe 30 päevaks trellide taha, lisaks peab ta kannatanule maksma 20 000 Norra krooni ehk umbes 2250 euro suuruse valuraha. Kohus mõistis ta süüdi ka ekskallima ahistamises, sest Ndure oli saatnud naisele Snapchati-sõnumeid, kuigi oli saanud juba varem tema suhtes lähenemiskeelu.

Ringkonnakohus määras Ndurele algselt peaaegu kaks korda pikema ehk 75 päeva pikkuse vanglakaristuse ja 30 000 krooni suuruse rahatrahvi. Apellatsiooni tulemusel leiti siiski leevendavaid asjaolusid ja sprinteri karistust vähendati.

33-aastase Ndure joostud 100 ja 200 meetri isiklikud rekordid 9,99 ja 19,89 on ühtlasi Norra tipptulemused. Esimese püstitas ta 2011. ja teise 2007. aastal. Euroopat esindavatest jooksjatest on temast läbi ajaloo paremat aega näidanud 100 meetri distantsil kuus ja 200 meetri jooksus vaid kolm meest.

2012. aastal võitis Ndure Helsinkis peetud Euroopa meistrivõistlustel 100 meetri sprindis pronksmedali. Kaheksa aastat varasemast ajast on tema auhinnakapis ka Aafrika meistrivõistluste pronksmedal, toona esindas ta veel sünnimaad Gambiat. Tollest ajast on tema nimel ka 200 meetri jooksu Gambia rahvusrekord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles