Johaug on suutnud juba rahva ümber sõrme keerata

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug oma dopingujuhtumi kohta selgitusi jagamas.
Therese Johaug oma dopingujuhtumi kohta selgitusi jagamas. Foto: Aaserud, Lise/NTB scanpix/Scanpix

Jätkuvalt ei ole päris selge, kui pika karistuse saab Norra suusatäht Therese Johaug positiivse dopinguproovi eest. Praegu kehtib Johaugile esialgne võistluskeeld, mis lõppeb paar kuud enne 2018. aasta olümpiamänge. Norra meediale on viimasel ajal antud erinevaid selgitusi ning Johaug on muuhulgas testimas ka olümpiaradu. See kõik on taastanud aga Norra rahva usu spordistaari.

Väljaanne VG uuris lugejatelt, millisena nähakse Johaugi tulevikku. Suurem osa uskus, et Johaug suudab võistluskeelu järel naasta tippsuusatamisesse ja teha seda edukalt.

«See tähendab meile palju, et inimeste usk temasse on taastunud. Olümpia on meie suureks eesmärgiks,» teatas suusataja mänedžer Jörn Ernst. «Ta keskendub olümpiale. See on tema suur eesmärk.»

Üle 40-protsendi vastajatest leidis, et Johaug suudab kindlasti tippu tagasi tõusta. Ainult 4,3 protsenti arvas, et norralanna seda ei suuda. Ülejäänud usuvad, et taas tippu tõusmine on tõenäoline.

Koguni 53,9 protsenti vastajatest aga leidis, et Johaugi usaldusväärsus ei ole kuidagi kannatada saanud. 6,1 protsenti vastajatest on aga Johaugi senisest veelgi rohkem usukuma hakanud.

Enamus vastajatest leidis, et suusatajale määratud 14 kuu pikkune keeld on liiga karm. Kõige kriitilisemad olid alla 28-aastased vastajad. Vanemate inimeste seas oli suusataja puhtusesse uskujaid rohkem.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles