UEFA jagas Eesti jalgpalliklubidele suuri summasid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
FC Levadia teenis mängijate koondisesse andmise eest Eesti klubidest kõige rohkem.
FC Levadia teenis mängijate koondisesse andmise eest Eesti klubidest kõige rohkem. Foto: Sander Ilvest

Euroopa Jalgpalli Liidu UEFA kodulehelt leiab tänasest summad, mis kuuluvad edaspidi klubidele, kelle mängijad on esindanud ametlikes kohtumistes rahvuskoondisi. Seekord toodi avalikkuse ette summad, mis maksti 2016. aasta EM-valiksarjas ja finaalturniiril mängimise eest.

Eesti klubidest teenisid mängijate koondisesse andmise eest raha neli klubi:

FC Levadia teenis 217 179,98 eurot

Nõmme Kalju 137 825,75 eurot

FC Flora 104 413,45 eurot

FCI Tallinn (FC Infonet) 20 882,69 eurot

Kokku teenisid raha 641 Euroop aklubi ning laiali jagamisele läks 150 miljonit eurot. Antud summast üks kolmandik jagati laiali valikmängudes osalenud mängijate klubidele. Kui mängija kanti valikmängus protokolli, siis tema tööandja teenis selle eest keskmisel 4307 eurot.

150 miljonist 100 miljonit jagati ära aga klubide vahel, kelle mängijad osalesid suvel finaalturniiril. Ühegi Eesti klubi mängija EMil ei osalenud.

2020. aasta EM-valiksarja ja Euroopa meistrivõistluste finaalturniiriga seoses jagab UEFA klubidele laiali juba üle 200 miljoni euro.

Vaata UEFA lehelt klubidele jagatud summasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles