Endine heroiinisõltlane läbis ränkraske võistluse rekordiga

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gavan Hennigan
Gavan Hennigan Foto: Gavan Hennigan Adventurer / Facebook

Iiri vastupidavussportlane Gavan Hennigan püstitas Atlantic Challenge’il võimsa soolorekordi ning sõudis üksinda 49 päeva 11 tunni ja 37 minutiga 5000 km üle Atlandi ookeani. Saavutuse teeb erilisemaks asjaolu, et noorpõlves võitles mees nii heroiini- kui alkoholisõltuvusega.

«Uskumatu, kui palju inimesi mulle kaasa elas ning toetavaid sõnumeid saatis. Olin mitmel päeval täiesti läbi, kuid inimeste toetus aitas mul edasi minna. Teie abita poleks ma sellega kunagi hakkama saanud,» rääkis 35-aastane Hennigan, kes sai sõltuvustest jagu 21 aastaselt.

Henniganist sai teine iirlane, kes sarnase katsumuse läbis. Teerajajaks oli Shane McGowan, kes läbi vee peal 5000 km 69 päevaga. Hennigan ise pani endale esialgu eesmärgis läbida võistlus 50 päevaga, kuid suutis võistluse isegi kiiremini läbida. Kokku oli Atlantic Challenge’il võistlustules 12 sportlast, Hennigan saavutas üldarvestuses kolmanda koha. Soolivõistlejatest oli ta mõistagi parim.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles