Piltuudis: Rapla uus hollandlasest keskmängija jõudis Eestisse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla hollandlastest keskmängijad Jito Kok (vasakul) ja Thomas van der Mars.
Rapla hollandlastest keskmängijad Jito Kok (vasakul) ja Thomas van der Mars. Foto: Rapla Avis / Facebook

Rapla korvpallimeeskonna värskeim täiendus, 22-aastane ja 206 cm pikkune hollandlane Jito Kok jõudis Eestisse. «Nüüd on vastastel vaja korvi all madistada kahe hollandlasega,» kirjutab Rapla Avise klubi oma Facebooki lehel. Rapla ridades on nüüd kaks pikka hollandlast, sest kaasmaalast oli tervitamas teinegi keskmängija Thomas van der Mars.

Kok, kes esindas 2012/2013 hooajast neli aastat San Diego ülikooli, on peamiselt tuntud kui suurepärane viske blokeerija. Viimasel ülikooliaastal blokeeris Jito Kok keskmiselt 2,5 viset mängus, nelja aasta keskmine oli 2,08 blokki mängu kohta. San Diego ülikooli esindades viskas mängija viimasel aastal keskmiselt 7,3 punkti ning võttis ligi 5 lauapalli.

Pärast ülikooli liitus noor hollandlane Kreeka meistriliiga klubi GS Lavrioga, kus teenis keskmiselt 13 mängu jooksul 20,2 mänguminutit. Teenitud minutite jooksul viskas Kok keskmiselt 3,9 punkti ja võttis maha 3,8 lauapalli. Sarnaselt ülikooliaastatele oli Jito peamiseks leivanumbriks visete blokeerimine, keskmiselt 1,5 blokki mängu kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles