Kunagist dopingupatust õrritanud Fourcade ajas venelased jälle marru

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Fourcade hoiab venelasi jätkuvalt sihikul.
Martin Fourcade hoiab venelasi jätkuvalt sihikul. Foto: Alexey Filippov/Sputnik/Scanpix

Maailma hetke parim laskesuusataja Martin Fourcade ei väsi Venemaa sportlaste konnasilmadel tallumast. Sedapuhku õrritas ta äsja 25. sünnipäeva tähistanud Aleksandr Loginovit ja ajas sellega marru kogu Venemaa suusaüldsuse.

Venemaa laskesuusaliit soovis Loginovile sünnipäeva puhul Instagrami kaudu õnne, kuid oma «õnnesoovi» otsustas medalitega poseeriva venelase pildi kõrvale postitada ka Fourcade. «Ärge unustage ühte tema peamist tiitlit – ta oli ka EPO tarvitamise eest kaks aastat võistluskeelu all,» kirjutas prantslane.

Teised postitajad asusid prantslaselt aru pärima, miks ta nii sapine on. «Loginov kandis oma karistuse ära. Miks ei räägita teistest sportlastest, kes samuti dopingutarvitamisega vahele võeti, aga tagasi rajale tulid? Näiteks norralastest? Nende kohta öeldakse, et nad võivad ravimeid tarvitada, sest neil on astmasümptomid. Peaaegu kõik Norra murdmaa- ja laskesuusatajad on sellised. Vaesekesed...» ironiseeris üks vastaja.

«Öelge mulle üksainus selline nimi?» vastas Fourcade omapoolse küsimusega. Kui talle nimetati Emil Hegle Svendsenit, ei reageerinud prantslane rohkem, kuid kustutas mõne tunni pärast esialgse postituse.

Fourcade on võidelnud pikalt puhta laskesuusatamise eest ning võtnud sihikule just venelased, ähvardades näiteks boikoteerida MK-sarja, kui Venemaa sportlasi sealt ei kõrvaldata. Viimase plaaniga siiski ükski konkurent kaasa ei tulnud ja nii on ka Fourcade võistlemist jätkanud.

Loginov sai kaheaastase võistluskeelu 2014. aasta novembris, kui tema organismist leiti EPO jälgi. Venelane kandis kaheaastase võistluskeelu ära ja on tänaseks radadele naasnud, eelmisel nädalal võitis ta Poolas peetud EMil kolm kuldmedalit ja ühe hõbeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles