Taaramäele au ja kuulsust toonud velotuur võib ära jääda

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe
Rein Taaramäe Foto: Luca Zennaro/AP

Türgi velotuuri, kus Rein Taaramäe 2014. aastal Cofidise särgis etapi võitis ja kokkuvõttes teise koha pälvis, vastu valitseb tänavu erakordselt leige huvi. Eilse seisuga oli end kirja pannud ainult üks World Touri meeskond. Kinnitamata andmetel on selleks Bahrein-Merida. Olukord on seda üllatavam, et Türgi velotuur on 11-st võidusõidust, mis käesolevaks hooajaks World Touri kalendrisse lisati, kirjutab portaal Rattauudised.ee.

8.-23. aprillini toimuma pidava velotuuri korraldajad käisid cyclo-crossi maailmameistrivõistlustel Rahvusvahelise Jalgratta Liidu juhtidelt palumas, et nende mitmepäevasõit oktoobriks või novembriks nihutataks. UCI-lt tuli aga eitav vastus. Türgi meedia andmetel olid põhjuseks vastuolud teiste võistlustega.

Kui vähemalt teist aastat World Touri kalendrisse kuuluvatele võistlustele on World Touri tiimidel kohustus minna, siis uustulnukate kutsele vastamine on vabatahtlik. Türgi velotuur saaks toimuda, kui starti tuleb vähemalt kümme World Touri klubi. Kui seda nõuet ei suudeta täita, kaotab võistlus tõenäoliselt koha kõrgeimas sarjas.

Meeskondade vähene huvi Türgi tuuri vastu on mõistetav, sest kalender on niigi pingeline ja lisaks tekitab ebakindlust islamiriigis valitsev ärev olukord: naaberriigis Süürias toimub kodusõda ja mõni aeg tagasi korraldati riigipöördekatse. Samas peavad ka korraldajad endale tuhka pähe raputama. Meeskondadega alustati läbirääkimisi hilja, sest etappide trasside kinnitamine võttis aega.

Mullu osales Türgi tuuril vaid kaks World Touri meeskonda: Lampre-Merida ja Lotto Soudal. Üldvõidu pälvis siis Caja Rural-Seguros RGA ridades pedaalinud José Gonçalves, kes nüüd Katjuša-Alpecini ridadesse kuulub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles