Skandaalseks kujunenud velotuuri võitis Kittel

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcel Kittel
Marcel Kittel Foto: MAHMOUD kHALED/AFP

Valitsev Dubai velotuuri meister Marcel Kittel (Quick-Step Floors) suutis edukalt oma tiitlit kaitsta ning kindlustas velotuuri üldvõidu, võites ka viimase viienda etapi.

Palju tähelepanu saanud velotuuri peategelane Kittel suutis viimasel etapil alistada Sky ratturi Elia Viviani ning Astana mehe Riccardo Minali. Üldarvestuses edestas Kittel 18 sekundiga Lotto Jumbo hollandlasest ratturit Dylan Groenewegeni ning 24 sekundiga Trek-Segafredo meest John Degenkolbi.

«Olen väga uhke, sest hooaeg algas suurepäraselt,» lausus velotuuril kolm etappi võitnud Kittel. Velotuuri võitnud sakslasel oli ka üksjagu õnne, sest reedene mägine etapp jäeti suure tuule tõttu ära, kuna ratturid keeldusid stardi minemast. Samuti sai velotuur palju tähelepanu kolmandal etapil juhtunud intsidendi tõttu, kus Astana rattur Andrei Grivko lõi Kittelil kulmu veriseks ning diskvalifitseeriti seetõttu võistluselt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles