Maailma edetabelis teiseks tõusnud Rosenberg: see tegi rõõmsaks küll (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rosenberg.
Kristjan Rosenberg. Foto: Tairo Lutter

22-aastane Kristjan Rosenberg kogus seitsmevõistluses isiklikku rekordit tähistavad 5986 punkti ja võitis Tallinnas toimunud Rahvusvahelise mitmevõistluse. Ühtlasi tõusis eestlane selle tulemusega maailma edetabelis teisele kohale ning tagas ülisuure tõenäosusega pileti Zagrebi Euroopa meistrivõistlustele. Kuu aja pärast algavale EMile pääseb Euroopa selle aasta sisehooaja kaheksa parema tulemuse omanikku ja 2016. aasta välishooaja kaheksa parema tulemuse omanikku. Rosenbergi kogusumma on ühtlasi Eesti kõigi aegade kaheksas tulemus.

Rosenberg ütles, et vorm on viimasel ajal hea ning seadis seetõttu Tallinna mõõduvõtul eesmärgiks koguda 5900 punkti. «See sai täidetud ning võin öelda, et oli õnnestunud võistlus. Trennis on paar kuud olnud väga hea minek. Häälestasin end juba varakult, et pean siin 5900 punkti tegema. Selline motivatsioon mulle sobib, kui olen võtnud kindla summa, siis tunnen, et pean selleni ka jõudma,» sõnas ta.

«Kui sain teada, et olen maailma edetabeli teine, siis tegi rõõmsaks küll. Aga EMile veel mõelda pole jõudnud, sinna veel kuu aega treenida ka,» lisas sportlane.

Kõige suuremat rahulolu pakkusid 60 meetri jooks ja kõrgushüpe, kripeldama jäid tõkkejooksu ja kuulitõuke tulemused. Rosenbergi seeria Tallinnas: 60m jooks 7,01; kaugushüpe 7.25; kuulitõuge 13.62; kõrgushüpe 2.13; 60m tõkkejooks 8,37; teivashüpe 4.87; 1000m jooks 2.42,96.

Teise koha võitis austerlane Dominik Distelberger 5939 punktiga ja kolmanda jaapanlane Akihiko Nakamura 5714 punktiga. Vaata kõiki tulemusi!

Märtsi alguses Zagrebis toimuv sise-EMile on hetkeseisuga pileti taganud veel neli eestlast: Marek Niit, Ksenija Balta, Liina Tšernov ja Maicel Uibo.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles