Kalev/Cramo sai VTB Ühisliigas võõrsil teist korda Astanast jagu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalev/Cramo ja BC Astana kohtumine eelmise aasta oktoobris, mil Kalev sai 84:67 võidu. Viimasel ajal head hoogu näidanud Rain Veidemani (palliga) panus on kindlasti ka täna määrava tähtsusega.
Kalev/Cramo ja BC Astana kohtumine eelmise aasta oktoobris, mil Kalev sai 84:67 võidu. Viimasel ajal head hoogu näidanud Rain Veidemani (palliga) panus on kindlasti ka täna määrava tähtsusega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti korvpalli valitsev meister BC Kalev/Cramo sai VTB Ühisliigas kirja vajaliku võidu, kui alistas sel hooajal teist korda võõrsil 78:72 (26:13, 20:18, 12:18, 20:23) Kasahstani klubi BC Astana.

Kalevi poolt tegi taas supermängu Rain Veideman, kes veetis platsil Eesti meeskonnast kõige rohkem, ligi 35 mänguminutit, mille jooksul kogus ta 24 punkti, 4 lauapalli ja 3 tulemuslikku söötu. Mark Tollefsen tõi 12 ja Sten Sokk 10 punkti. Vastaste poolt viskasid 21 punkti nii Ian Miller kui ka Robert Lowery.

Liigatabelis hoiab Kalev nüüd 4 võidu ja 11 kaotusega 11. positsiooni. Astana asub 6 võidu ja 9 kaotusega viimasel play-off'i viival ehk kaheksandal kohal.

Enne mängu:

Möödunud nädalal kodus Permi Parma alistanud ja tabelisse kolmanda võidu kirjutanud Kalev/Cramol pole kaheksa sekka ehk play-off’i pääsemine sugugi võimatu ja Astana alistamine suurendaks kalevlaste võimalusi märgatavalt.

Kuigi kodus oli Kalev oktoobrikuus Kasahstani esiklubist üle 84:67, on Astana võõrsil oluliselt kõvem pähkel. «Meil on šansid olemas, aga nad on aastast aastasse kodus väga tublid olnud,» kommenteeris Varrak. Käesoleval hooajal on nad kuuest võidust just viis saanud Kasahstani pinnal.

Kuue võidu kõrvale on Astana saanud ka kaheksa kaotust ja asub sellega tabelis 7. kohal. Kalev/Cramo on kolme võidu ja 11 kaotusega 12. ehk eelviimasel kohal. Ent kui Astanal jääb pärast pühapäeva kodus pidada vaid kaks kohtumist, siis Kalevil on kodumänge alles seitse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles