40-aastase ajalooga võidusõit, mille võitnud ka Jaan Kirsipuu, jääb ootamatult ära

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal Cholet-Pays-de-la-Loire ühepäevasõidu võitnud Rudy Barbier.
Eelmisel aastal Cholet-Pays-de-la-Loire ühepäevasõidu võitnud Rudy Barbier. Foto: www.cholet-pdl.com

Prantsusmaal peetava jalgratturite Cholet-Pays-de-la-Loire ühepäevasõidu korraldajad lootsid tänavu tähistada võistluse 40. juubelit, kuid selle asemel jääb võidusõit hoopis ära. Erimeelsused organiseerijate ja riigi lääneosas asuva Cholet’ linnavõimuga osutusid ületamatuteks.

Kohaliku meedia andmetel üritas tüli lahendada FDJ-i jalgrattaklubi mänedžerina ja Prantsuse Rahvusliku Rattaliiga presidendina töötav Marc Madiot, kuid tulemusi see ei toonud. Samas pole välja toodud, milles erimeelsused seisnevad, vahendab rattauudised.ee.

Eelmisel aastal võidutses Cholet-Pays-de-la-Loire'l Rudy Barbier (Roubaix–Métropole Européenne de Lille). Tänavu oli starti tulemas mitu World Touri klubi. Prantsuse kalender on tänavu tavapärasest lahjem, sest erinevatel põhjustel jäävad ära Critérium International ja Vahemere velotuur.

Cholet-Pays-de-la-Loire'ga on soojad mälestused ka Eesti rattafännidel. Aastatel 1997-1999 võidutses seal Jaan Kirsipuu, kusjuures esimesel korral toodi koos Lauri Ausiga Casino klubile kaksikvõit. 2008. aastal oli parim Janek Tombak (Mitsubishi-Jartazi) ja 2013. aastal saavutas kolmanda koha Rein Taaramäe, kes kandis siis veel Cofidise värve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles