Rekordeid ületanud Rosenberg motiveerib end kindlate sihtidega

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Rosenberg ületas senise seitsmevõistluse rekordi 263 punktiga.
Kristjan Rosenberg ületas senise seitsmevõistluse rekordi 263 punktiga. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Nädalavahetus näitas taas, et Eesti mitmevõistluse jätkusuutlikkus ei ähvarda katkeda, kui traditsioonilisel Tallinna rahvusvahelisel mitmevõistlusel triumfeeris 22-aastane Kristjan Rosenberg. Ühtlasi sai täiendust märtsis toimuvatel Euroopa sisemeistrivõistlustel osalev Eesti koondis, sest Rosenberg kerkis isiklikku tippmarki tähistava 5986 punktiga maailma ja Euroopa selle aasta sisehooaja edetabelis teiseks, mis annab ülisuure tõenäosusega ka Belgradi EMi pileti.

EMile pääseb Euroopa käesoleva aasta sisehooaja kaheksa parema tulemuse omanikku ja 2016. aasta välishooaja kaheksa parema tulemuse omanikku ning on vähetõenäoline, et keegi mõne nädalaga eestlase kaheksa seast välja tõukab. Rosenbergi tippmark on ühtlasi Eesti kõigi aegade kaheksas tulemus.

Võistluse esikoht tõstis Rosenbergi nimekate meeste kõrvale. Kõnealusel võistlusel on varasemalt triumfeerinud näiteks kümnevõistluse maailmarekordiomanik Ashton Eaton, kes 2011. aastal püstitas siinsamas seitsmevõistluse maailmarekordi 6568 punkti, järgmisel aastal Istanbulis viis Eaton rekordi tänini püsiva 6645 punktini.

Rosenberg ütles, et vorm on viimasel ajal hea ning seadis seetõttu Tallinna mõõduvõtul eesmärgiks koguda 5900 punkti. «See sai täidetud ning võin öelda, et oli õnnestunud võistlus. Trennis on paar kuud olnud väga hea minek. Häälestasin end juba varakult, et pean siin 5900 punkti tegema. Selline motivatsioon mulle sobib, kui olen võtnud sihikule kindla summa, siis tunnen, et pean selleni ka jõudma,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles