Kolm eestlast tuli Baltimaade meistriks

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reena Pärnat.
Reena Pärnat. Foto: World Archery/Dean Alberga

Nädalavahetusel toimusid Ventspilsis Baltimaade sisemeistrivõistlused vibulaskmises (Baltic Indoor Open 2017). Kokku osales neljas vibuklassis üle 130 sportlase ja nende hulgas ka 16 eestlast. Eesti oli esindatud kolmes individuaalklassis ja ühes võistkondlikus arvestuses ning meistritiitel toodi koju koguni kõigis neljas arvestustes.

Sportvibu klassis võitsid eestlased nii naiste kui ka meeste tiitli – Reena Pärnat ja Karl Kivilo. Kusjuures Pärnat püstitas eelringis 25 meetri harjutuses uue Eesti rekordi tulemusega 579 silma (288+291). Samuti märgib see tulemus uut Baltimaade rekordit. Naistest teenis Bessi Kasak hõbemedali ja noorlaskur Liisi Tammar viienda koha. Meeste poolelt tuli Karl Kivilo võit pisut üllatusena, sest esimest aastat juunioride klassis laskev Kivilo oli eelringis viienda asetusega, kuid tugev duell-laskmine tõi meistritiitli. Samuti on märkimisväärne, et 40 osalejaga sportvibu meeste klassis lõpetasid esimese kaheksa hulgas koguni viis eestlast - Kivilo (1.), Õun (4.), Kaasik (5.), Gross (6.) ja Oona (8.).

Lisaks toimus segavõistkondade olümpiaring. Sportvibu klassis võtsid eestlased kaksikvõidu – Baltimaade meistriteks tulid Kivilo/Pärnat ning hõbemedali võitsid Kaasik/Kasak.

Plokkvibu klassi ainsa Eesti laskurina oli võistlemas Emily Hõim, kes pidi eelringis leppima kolmanda kohaga. Ent Hõim võitis kõik olümpiaringi duellid ja teenis Baltimaade meistritiitli, edestades Leedu ja Läti laskureid, seal hulgas ka eelmisel aastal maailmarekordi püstitanud Julija Oleksejenkot. Plokkvibu meestest võitis Läti laskur Janis Jakubanecs.

Eesti meistrivõistlused toimuvad kahe nädala pärast Türil ja koondis valmistub märtsi alguses Prantsusmaal toimuvateks Euroopa meistrivõistlusteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles