Tähe ja Puparti koduklubil oli eelmise aasta finalisti vastu matšpall

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Tähe (nr 9) stiilinäide Poola liigas.
Robert Tähe (nr 9) stiilinäide Poola liigas. Foto: plusliga.pl

Poola võrkpalliliigas oli lähedal üllatusele Robert Tähe ja Keith Puparti koduklubi Lubini Cuprum, omades eelmise hooaja finalisti Rzeszowi Asseco Resovia vastu matšpalli. Vastast murda Eesti rahvusmeeskonna peatreeneri Gheorghe Cretu juhendataval Cuprumil siiski ei õnnestunud. 

Oktoobri lõpus peetud põhiturniiri avaringi vastasseisus serveeris eestlaste koduklubi tõelise üllatuse, kui Resovia lahkus Lubinist 0:3 (-20, -20, -22) kaotusega. Eilses kohtumises kaotas võõrsil mänginud Cuprum Resoviale esimese geimi 24:26 ja teise 16:25 tulemusega. Kolmandas ja neljandas geimis olid omakorda 25:15 ja 25:21 resultaadiga paremad külalised, viies mängu otsustavasse viiendasse geimi, mis kulges punkt-punkti heitluses kuni lõpuni. Seisul 14:13 matšpalli omanud Cuprum pidi siiski tunnistama vastase 17:15 ülekaalu ja leppima valusa 2:3 (-24, -16, 15, 21, -15) kaotusega, vahendab volley.ee.

Võitjate paremuselt teise punktisumma (21) kogunud Robert Täht tõi rünnakul 20 punkti, näidates seejuures suurepärast 63-protsendilist efektiivsust. Lisaks tõi kuuega plussi jäänud eestlane ühe blokipunkti. Esimeses ja teises geimis põhikoosseisus väljakule jooksnud Keith Pupart realiseeris kuuest tõstest vaid ühe (17%), misjärel sekkus tema asemel mängu kreeklane Rafail Koumentakis, kes kogus lõpuks 14 punkti.    

21st mängust 13 võitnud ja 39 punkti kogunud Cuprum hoiab turniiritabelis kuuendat kohta, jäädes ühe enampeetud mängu juures neljandast-viiendast kohast maha viie silmaga. Eilne vastane Resovia on 47 punktiga teine. Cuprumil jääb põhiturniiri lõpuni üheksa vooru. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles