Uue rattaga võistelnud Taaramäe: seadistuse tõttu jäi 20 protsenti jõust rakendamata

Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Taaramäe.
Rein Taaramäe. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eile Prantsusmaal lõppenud mitmepäevasõidu Etoile de Besseges viimasel ehk viiendal etapi 36. aega näidanud Rein Taaramäe (Katjuša-Alpecin) tunnistas, et selles tulemuses on «süüdi» uue ratta seadistus.

«Eilne päev oli siis 12 km pikkune, lühike tempo, millest 10 km sile ja 2 km vastumäge. Ootasin endalt veidi paremat tulemust, vähemalt top20, aga ega ma nuriseda ka ei saa,» rääkis Taaramäe oma Facebooki leheküljel. «Asi ei jäänud päris jõu taha. Nimelt sain uue TT ratta ja selle seadistus oli paraku selline, et 20% jõust jäi vähemalt rakendamata.»

«Enesetunne ise oli hea ja pigem tuurist väsimust ei tundnud. Hea, et Besseges'il ratast testida sai, sest hiljem ma selliseid näpukaid endale andeks ei annaks. Järgmised temposõidud toimuvad nüüd Tirreno Adriatico velotuuril Itaalias. Selleks ajaks tuleb masin korda saada. Enne seda aga nüüd Omaani ja Abu Dhabi tuurid veebruari teises pooles, kus tuleb ka juba päris tõsist mägironimist harrastada,» vaatas Taaramäe tulevikku.

Eile lõppenud mitmepäevasõidu võitis prantslane Lilian Calmejane (Direct Energie). Taaramäe oli kokkuvõttes 19. (+9.28) ja teine eestlane Alo Jakin (Auber 93) 63. (+23.25).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles