Mika Salo: Mercedes pani Bottase keerulisse olukorda

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valtteri Bottas (paremal) ja tema värske meeskonnakaaslane Lewis Hamilton.
Valtteri Bottas (paremal) ja tema värske meeskonnakaaslane Lewis Hamilton. Foto: Brandon Malone/Reuters/Scanpix

Endine vormel-1 sõitja Mika Salo avaldas arvamust, et Mercedese võistkond pani Valtteri Bottase väga raskesse olukorda, kui andis talle vaid üheaastase lepingu.

Bottas palgati Williamsist asendama Nico Rosbergi, kes teatas MM-tiitli järel ootamatult loobumisest. Soomlasele pakuti aga üheaastast lepingut – tõsi, seda on võimalik teatavate klauslite täitumisel pikendada. Mercedese boss Toto Wolff on otsust põhjendanud sellega, et tiim tahab olla valmis 2018. aastaks, kui sõitjateturul vabanevad sellised mehed nagu Fernando Alonso ja Sebastian Vettel. Salo meelest ei ole see Bottase suhtes õiglane, kirjutab Motorsport.com.

«Tänapäeval on lihtsalt üllatav, et kellelegi pakutakse vaid aastast lepingut. Valtteri on piisavalt hea, et Mercedesega kauemaks käed lüüa, aga küllap tahavad nad näha, kuidas ta hakkama saab,» sõnas Salo. «Igatahes saab tal üheaastase lepinguga sõites Lewis Hamiltoni vastu väga raske olema.»

Salo meelest on Bottas siiski piisavalt tugeva närvikavaga, et olukorraga toime tulla. «Ta on proff, kes on juba neli aastat vormel-1 sarjas sõitnud. Kõik on lihtsalt palju kergem, kui sul on meelerahu,» arutles vormel-1 sarjas 111 etapil osalenud Salo.

See, kas Bottas saab kohe ka Hamiltonile vastu, sõltub Salo arvates sellest, kui hea auto Mercedes suudab ehitada. «Julgen arvata, et auto on endiselt stardirivi parim, kuid Valtter peaks kindlasti kogu aeg Lewise järel teine olema ja temast vahel isegi jagu saama. Hindan Lewist väga kõrgelt, eriti tugev on ta kvalifikatsioonis. Kuid julgeksin arvata, et võidusõidu käigus võib Valtteri kohati isegi parem olla. Ta hoiab autot ja säästab hästi rehve, mis võib talle eelise anda,» ennustas Salo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles