Laskesuusatamise MM: loodame parimat, oleme valmis halvimaks (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti laskesuusakoondise lasketreener Indrek Tobreluts.
Eesti laskesuusakoondise lasketreener Indrek Tobreluts. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eestlased sõidavad neljapäeval Hochfilzenis algavale laskesuusatamise MMile suuremate lootusteta. Kui varasematel aastatel võisid huvilised MMi eel leida põhjuseid, miks kõrgeid kohti soovida, siis nüüd on latt eriti madalale seatud. Eesti laskesuusatajad on MK-sarjas kamba peale punktikohale jõudnud vaid ühel korral, seega on iga ilus esitus boonuseks. Mida rohkem neid tuleb, seda parem, aga võib-olla on targem talitada koondise lasketreeneri Indrek Tobrelutsu kombel ja kindlaid eesmärke mitte seada. Nii on kõigil lihtsam.

Tobrelutsu sõnul oleks loogiline, et kõigi koondislaste vorm on parem kui näiteks kuu aega tagasi, aga näiteks Kalev Ermitsa hooaja on vinduv viirushaigus nii põhjalikult ära rikkunud, et mullu läbimurdeaasta teinud elvalase sõiduvorm on endiselt suur küsimärk.

«Roland Lessing näitas hiljuti peetud EMil, et tema seisund on juba päris korralik, ja loodan tagasihoidlikult, et ta on võimeline konkurentsis püsima. Kauri Kõiv näitas viimasel MK-etapil, et tema seisund on oluliselt parem kui jaanuari alguses, ja Rene Zahkna tegi hea teatesõidu,» kirjeldas Tobreluts Eesti meestekoondise kolme eeldatava põhitegija seisu. Lisaks sõidab Austriasse Martin Remmelg.

Naistest lähevad Hochfilzenisse Kadri Lehtla, Johanna Talihärm, Kristel Viigipuu ja reieluukaelamurrust taastunud Meril Beilmann. Eelnevatel hooaegadel naistekoondise liider olnud Lehtla on viimasel ajal silma paistnud eriti nigela sõiduvormiga, aga Tobrelutsu sõnul peaks nii tema kui USAs treeninud Talihärma seisund üsna korralik olema. Vähemalt võiks, sest kogu koondis ajastas treeningud just MMi silmas pidades.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles