Patriotsi omanik ahastab: Trump, too mu meistrisõrmus Putinilt tagasi! (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New England Patriotsi omanik Robert Kraft (vasakul) ja toona veel lihtsalt ärimehe staatuses olnud Donald Trump 2012. aasta oktoobris.
New England Patriotsi omanik Robert Kraft (vasakul) ja toona veel lihtsalt ärimehe staatuses olnud Donald Trump 2012. aasta oktoobris. Foto: Charles Krupa/AP/Scanpix

Äsja viiendat korda Super Bowli võitnud New England Patriotsi omanik Robert Kraft on hädas, sest tiitleid on tal nüüd viis, aga hinnalisi meistrisõrmuseid ainult neli. Viiendat, puuduvat sõrmust hoiab enda käes mees, kellelt seda niisama kergelt tagasi ei saa – Venemaa president Vladimir Putin.

Krafti jaoks õnnetult lõppenud lugu sai alguse juba 2005. aastal, kui ärimees kohtus Venemaal käies Putiniga ja demonsteeris uhkelt meistrisõrmust. Patriots oli võimsas hoos, olles Super Bowlil triumfeerinud 2001., 2003. ja 2004. aastal.

Mis Krafti ja Putini kokkusaamisel juhtus, jäi tükiks ajaks saladuseks, kuid 2013. aastal oleks äärepealt puhkenud skandaal – Kraft kuulutas väljaandele New York Post, et Putin võttis sõrmuse enda kätte ega andnudki enam tagasi. «Võtsin selle sõrmest ja näitasin Putinile. Tema aga pani sõrmuse taskusse ja kõndis koos kolme KGB agendiga minema,» kurtis Kraft. «Enne oli ta öelnud, et võiks niisuguse sõrmusega kas või kellegi tappa...»

Pärast Valge Maja (väidetavat) sekkumist avaldas Kraft kiire vabanduse, toonitades, et sõrmus oli mõeldud kingituseks ja tal pole Venemaa presidendile vähimaidki pretensioone. Õige pea pöördus ta siiski tagasi algse jutu juurde ja kurdab siiani, et sõrmus peaks tegelikult kuuluma talle.

Täpselt selline näeb välja 2004. aasta Super Bowli meistrisõrmus. FOTO: Kirby Lee/USA Today Sports/Scanpix
Täpselt selline näeb välja 2004. aasta Super Bowli meistrisõrmus. FOTO: Kirby Lee/USA Today Sports/Scanpix Foto: Kirby Lee/USA Today Sports

Vaadata saab, katsuda mitte

Kõige iroonilisem on asja juures see, et Kraft võib minna sõrmust vabalt vaatama – see on välja pandud Kremli raamatukogus. Kätte ta seda aga ei saa, sest Moskva on korduvate järelpärimiste peale väitnud, et tegu oli kingitusega. Krafti muret üritas Yahoo Sportsi väitel klaarida isegi president Barack Obama, kuid ebaõnnestunult. Nüüd aga avaldas Kraft Fox Sportsile lootust, et Putiniga väidetavalt väga hästi läbi saav värske president Donald Trump võiks uuesti tema eest kosta.

«Mul on selle sõrmusega eriline emotsionaalne side. Olen isegi valmis tegema uue sõrmuse, millel oleks president Putini nimi. Äkki saab uus president selle talle ära viia, kui nad millalgi kohtuvad?» arutles Kraft, kes saab omakorda hästi läbi Trumpiga. USA presidendiga on seejuures head suhted ka Patriotsi peatreeneril Bill Belichickil ja tänavuses finaalis meeskonna uskumatust seisust võidule vedanud mängujuhil Tom Bradyl.

Lisaks tunnetele on NFLi meistrisõrmus päris palju väärt ka sõna otseses mõttes. Sellel on 124 teemanti ning hinnanguliselt maksab see vähemalt 25 000 dollarit ehk ümberarvutatult umbes 23 000 eurot.

New England Patriotsi omanik Robert Kraft FOTO: Mark J. Rebilas/USA Today Sports/Scanpix
New England Patriotsi omanik Robert Kraft FOTO: Mark J. Rebilas/USA Today Sports/Scanpix Foto: Mark J. Rebilas/USA Today Sports
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles