Video: James parandas oma väristaja mainet ning möödus Wilkensist ja Johnsonist

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LeBron James
LeBron James Foto: Tommy Gilligan/USA Today Sports

NBA korvpalliklubi Cleveland Cavaliersi superstaar LeBron James aitas möödunud ööl oma meeskonna lisaajal Washington Wizardsi vastu 140:135 võidule. James, kes tabas normaalaja lõpusekundil lisaajale viiva kolmese, parandas ka oma kurvavõitu statistikat.

Nimelt pole James viimastel aastatel kuigivõrd kindel tasavägiste lõpuhetkede kaugviskega lahendaja olnud. Enne öist kohtumist oli ta viimase viie sekundi jooksul sooritatud mängu otsustavatest kolmestest tabanud vaid 17st ühe. Viimasest 31 viskest oli sisse visanud kaks kolmest.

Möödunud ööl aitas aga just Jamesi kolmene mängu lisaajale viia. Viimati suutis ta oma kolmesega mängu otsustada kolm aastat tagasi, kui Miami Heat võitis Golden State Warriorsit Jamesi kolmesest 111:110. Võidumängus Wizardsi vastu viskas James 32 punkti ning andis 17 korvisöötu – nii palju resultatiivseid sööte pole James mängu jooksul NBAs kunagi jaganud.

Lisaks tõusis ta korvisöötude arvestuses NBA kõigi aegade edetabelis 13. kohale, möödudes Lenny Wilkensist. Samuti läks James kõigi aegade edetabelis mööda Magic Johnsonist ning tõusis vaheltlõigete arvestuses 20. positsioonile. Harjumatu statistika poolest saab välja tuua sellegi, et James langes Wizardsi vastu vigadega pingile. Kogu karjääri jooksul oli see talle alles viies kord.

Kõik mängud:

Indiana Pacers - Oklahoma City Thunder 93:90

New York Knicks – Los Angeles Lakers 107:121

Washington Wizards - Cleveland Cavaliers 135:140 (lisaajal)

Atlanta Hawks - Utah Jazz 95:120

Detroit Pistons - Philadelphia 76ers 113:96

Toronto Raptors – Los Angeles Clippers 118:109

Minnesota Timberwolves - Miami Heat 113:115

New Orleans Pelicans - Phoenix Suns 111:106

Denver Nuggets - Dallas Mavericks 110:87

Memphis Grizzlies - San Antonio Spurs 89:74

Sacramento Kings - Chicago Bulls 107:112

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles