Eesti võitis paarismängu ning alistas Fed Cupil Bulgaaria 2:1

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisenaiskond kohtus kodusel võistkondlikul Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese tugevusgrupi turniiril viimases mängus Bulgaariaga ning sai 2:1 võidu.

Esimeses mängus kaotas oma Fed Cupi debüüdi teinud 16-aastane Maria Lota Kaul Isabella Šinikovale (WTA 134.) 5:7, 5:7. 

Teises üksikmängus kohtusid esireketid Anett Kontaveit (WTA 116.) ja Elitsa Kostova (WTA 133.) ning Kontaveit sai kindla 6:1, 6:3 võidu.

Paarismängus, kus Eestit esindasid Kontaveit ja Maileen Nuudi ja Bulgaariat Šinikova ja Sesil Karantcheva (WTA 209.), alistas Eesti Bulgaaria 6:3, 7:5.

Laupäeval kell 17.00 mängib Eesti viiendale kohale Austriaga.

Turniir toimub 8.-11. veebruaril vastavatud Tallinki tennisekeskuses Lasnamäel (Osmussaare 7) ja seal osalevad 14 riigi naiskonnad. D-gruppi kuuluva Eesti naiskonna esireket on maailma edetabelis 116. kohal olev Anett Kontaveit, lisaks valis kapten Märten Tamla koondisesse 18-aastase Valeria Gorlatsi (WTA 1067.) ning 16-aastased Maileen Nuudi ja Maria Lota Kauli.

Bulgaaria esinumber on maailma edetabelis 132. kohal olev Elitsa Kostova, talle sekundeerib WTA tabelis vaid kaks kohta tagapool asuv Isabella Šinikova. Ka Bulgaaria kolmas number Viktorija Tomova on tabelis korralikul 150. kohal, neljandana kuulub koondisesse aga bulgaarlannade nimekaim mängija Sesil Karatantševa. Praegu maailma edetabelis 209. kohal olev Karatantševa on karjääri jooksul olnud koguni nii kõrgel kohal kui 35., ent seda 2005. aastal. Bulgaaria naiskond on Eestiga Fed Cupil varem korduvalt kohtunud, sest Euro-Aafrika tsooni esimeses tugevusgrupis mängitakse juba alates 1997. aastast.

Turniiril osaleb eri koondiste koosseisus hulk maailma esisajasse kuuluvaid naisi, kellest kõrgeimal kohal on maailma kümnes reket, äsjastel Austraalia lahtistel veerandfinaalis hilisemale võitjale Serena Williamsile alla jäänud ja mullu samal turniiril poolfinaali jõudnud britt Johanna Konta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles