Fed Cupi suurima staari teadmised Eestist piirduvad kahe nimega: Kanepi ja Kontaveit (1)

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia naiskonna trenn. Johanna Konta (vasakul) ja Heather Watson.
Suurbritannia naiskonna trenn. Johanna Konta (vasakul) ja Heather Watson. Foto: Tairo Lutter

Kõige kõrgema edetabelikohaga mängija on Tallinnas homme algaval Fed Cupi turniiril Suurbritannia esireket Johanna Konta, kes hoiab WTA-tabelis koguni 10. positsiooni. 25-aastase huvitava taustaga tennisisti vanemad on ungarlased, ta on sündinud ja elanud Austraalias, ent viimased 12 aastat elab Inglismaal ja esindab Suurbritanniat. «Inglismaa on mu kodu, siin tunnen end kõige mugavamalt. Vanematega suhtlen aga siiani ungari keeles,» tutvustas mängija Postimehele oma tausta.

Eestist ei teadnud Konta varem suurt midagi, küll tunneb meie parimaid mängijaid. «Anett Kontaveiti tean ja temaga oleme ka väljakul korra kohtunud (eelmisel aastal Mehhikos Acapulco turniiril võitis Konta 6:3, 3:6, 6:4-M.G.). Samuti Kaia Kanepit. Need, kes tipptasemel mängivad, teavad ikka üksteist, see on üsna väike kogukond,» sõnas ta. «Naudime Tallinnas külma ja lund ja Vanalinnas oleme kahel korral käinud, see on ilus ja teie toidud on maistvad.»

Fed Cupi turniiri peab Konta eriliseks sündmuseks, kus ta alati kohal püüab olla. «Püüame endast siin parima anda ja mängimist nautida. Me ei saa väga tihti kõik koos treenida ja see on alati tore. Olen pärast Austraalia lahtisi nädala kodus, taastusin ajavahest ja olen nüüd siin valmis võistlema,» kinnitas sportlane.

Peale tennise Konta muid alasti väga ei jälgi, küll fännab ta olümpiamänge kui sündmust. «Olen täielik olümpiafänn, kogu üritus on lahe. Peale selle lõppu aga sukeldun tagasi oma tennisemulli. Jalgpalli vaatan vahel koos isaga, muidu mitte,» tunnistas Briti esinumber, kelle vanaisa esindas kunagi jalgpallis Ungari koondist.

Tennises oli lapsena eeskujuks legendaarne Steffi Graf. «Tema käitumine ja olek olid minu jaoks väga inspireerivad. Ent ma pole kunagi püüdnud kellegi moodi mängida, kuigi mulle meeldib vaadata, kuidas teised tegutsevad väljakul,» lisas Konta, kes oli veel 2014. aasta lõpus maailma edetabelis 150. ja kerkis siis kiirelt kõrgemale.

Enda sõnul polnud edetabelis tõusmine nii äkiline, kui väljaspoole paistis. «Pole mingit saladust, on vaid raske töö. Aastast aastasse,» kinnitas Konta.

Kõrgel tasemel mängivad ka teised britid: Heather Watson on maailma 72. reket, Laura Robson hoiab 211. kohta, ent tema karjääri parim positsioon on olnud 27. Robson võitis Londoni OMil Andy Murrayga segapaarismängus hõbemedali. Naiskonna kapten on endine tippmängija Anne Kheothavong.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles