Norra paar lõpetas Nõlvak-Tiisaare tippsarja debüüdi

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kusti Nõlvak (vasakul) ja Mart Tiisaar.
Kusti Nõlvak (vasakul) ja Mart Tiisaar. Foto: fivb.org

USA-s Fort Lauderdaleʼis toimuval FIVB Majors etapil jäid Kusti Nõlvak-Mart Tiisaar kvalifikatsiooni avaringis alla Norra duole Daniel Bergerud-Svein Oddmund Solhaug 0:2 (14:21, 18:21).

Mart Tiisaar möllas küll võimsalt blokis ja noppis järjepanu punkte, ent oma rünnakul ja servi vastuvõtul olid norrakad tänases matšis paremad, vahendab volley.ee.

Esimene Tiisaare võimas blokiseeria tuli avageimis seisul 15:10. Bergerud/Solhaug olid selleks hetkeks mängu kindlalt enda ohjes hoidnud, juhtides nii 7:2, 10:3 kui 14:7. Tiisaare kaks järjestikust sulustamispunkti vähendasid kaotusseisu aga 12:15-le ja vastased olid sunnitud kasutama oma esimest mõtlemisaega. Paraku noppisid nad järgmised kolm punkti ja otsustasid sellega lõplikult ka avageimi saatuse.

Teine geim oli tasavägisem, ent matši kontroll oli endiselt Norra duo käes. Kaotusseis 10:14 õnnestus Tiisaare eduka bloki järel vähendada 12:14-le, ent eksimus rünnakul, vastaste serviäss ja ebakorrektsus tõstel käristasid vahe viiepunktiliseks. Norralaste kaks järjestikust auti lennanud lööki vähendasid vahe 15:18-le ja Tiisaare blokk 18:20-le, ent tuulistes oludes väldanud matši lõpetas norralaste tühjalt võrgult sooritatud ründelöök.

Pääsu eest viie tärni ehk kõige kõrgema tasemega turniiri põhiturniirile hakkab Norra paar mängima Austria duoga Thomas Kunert-Christoph Dressler. Eelmisel aastal väisasid nad ka Pärnus toimunud üliõpilaste rannavõrkpalli maailmameistrivõistlusi, kus pälviti pronksmedalid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles