Järelvaadatav: Eesti tennisenaiskond lõpetas Fed Cupi 1:2 kaotusega Austriale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti tennisenaiskond kaotas kodusel võistkondlikul Fed Cupi Euro-Aafrika tsooni esimese tugevusgrupi turniiril laupäeval oma viimase kohtumise 1:2 Austriale. Alagrupp lõpetati seejuures teise kohaga, kui alistati Iisrael ja Bulgaaria, ent kaotati Serbiale.

Postimees.ee ja Kanal 12 näitas Eesti matši otsepildis. Ülekannet kommenteerisid Margus Uba ja Michel Lehtmets, stuudiot juhtis Marko Kaljuveer.

Kavas olnud kaks üksikmängu lõppesid Eestile täna kaotusega. Esimeses kohtumises kaotas 16-aastane Maileen Nuudi 2:6, 3:6 Austria tennisistile Tamira Paszekile. Teises vastasseisus pidi kolmes setis vastase paremust tunnistama Maria Lota Kaul, kes jäi 3:6, 6:2, 0:6 alla Barbara Haasile. Paarismängus said aga eestlannad kirja 7:5, 7:5 võidu, kui Maria Lota Kaul ning Maileen Nuudi alistasid Julia Grabheri/Pia Konigi.

Turniir toimub 8.-11. veebruaril vastavatud Tallinki tennisekeskuses Lasnamäel (Osmussaare 7) ja seal osalevad 14 riigi naiskonnad. D-gruppi kuuluva Eesti naiskonna esireket on maailma edetabelis 116. kohal olev Anett Kontaveit, lisaks valis kapten Märten Tamla koondisesse 18-aastase Valeria Gorlatsi (WTA 1067.) ning 16-aastased Maileen Nuudi ja Maria Lota Kauli.

Turniiril osaleb eri koondiste koosseisus hulk maailma esisajasse kuuluvaid naisi, kellest kõrgeimal kohal on maailma kümnes reket, äsjastel Austraalia lahtistel veerandfinaalis hilisemale võitjale Serena Williamsile alla jäänud ja mullu samal turniiril poolfinaali jõudnud britt Johanna Konta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles