Kes on Anett Kontaveidi naiskonnakaaslased?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tennisenaiskond, vasakult Maria Lota Kaul, Valeria Gorlats, Anett Kontaveit ja Maileen Nuudi.
Eesti tennisenaiskond, vasakult Maria Lota Kaul, Valeria Gorlats, Anett Kontaveit ja Maileen Nuudi. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti esireket Anett Kontaveit on hästi teada nii spordisõpradele kui spordikaugetele inimestele. Sel nädalal kodusel Fed Cupi turniiril mängiva Eesti tennisenaiskonna kolm nooremat liiget on aga paljudele suhteliselt tundmatud. Postimees teeb lugeja lähemalt tuttavaks Valeria Gorlatsi, Maileen Nuudi ja Maria Lota Kauliga ning uurib ühtlasi, mida nad arvavad üksteisest ja oma naiskonnast tervikuna.

Valeria Gorlats

  • 18-aastane
  • WTA edetabelikoht 1067
  • Paremakäeline
  • Karjääri seni kõrgeim edetabelikoht oli eelmisel aastal 883.
  • Säravaimad saavutused: juunioride turniiridel G4 üksikmängu võit, G4 paarismängu võit
  • Fed Cupi koondises kolmandat aastat

Tallinnast pärit Gorlats alustas tennisetreeningutega kuueaastaselt Roland Kiili käe all. «Päris esimesed tennisemängu üritused olid aga veelgi varem koos isaga,» meenutab tennisist, kes alates septembri lõpust treenib enamjaolt Austrias Salzburgi tenniseakadeemias European Tennis Base. «See on väike akadeemia, aga mul on seal korralikud sparringupartnerid.»

Sportlik eesmärk on selge. «Nnagu ilmselt iga mängija, tahan saada esireketiks,» ütleb Gorlats.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles