Purunenud amort röövis Aavalt aega

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmo Aava Ctroën C4.
Urmo Aava Ctroën C4. Foto: AP / Scanpix

Korsika MM-rallil hoiavad Urmo Aava ja Kuldar Sikk pärast avapäeval sõidetud kuut kiiruskatset 10. kohta. Liider Sebastien Loebile kaotatakse 3.23,1. Kõrgemal kohal sõitmist ei võimaldanud teise kiiruskatse starti hilinemise eest teenitud trahviminut.


«Amortisaator jooksis õlist tühjaks ja hakkas lõpuks nii kõvasti läbi taguma, et lõhkus kinnituspoldid. Pidime neid vahetama,» selgitas Aava hilinemise põhjusi. «Tiim alles uurib, miks õli välja voolas.»


Pärast kolmandat kiiruskatset said mehhaanikud eestlaste auto taas korda sättida ning Citroëniga kihutavad mehed kerkisid uuesti esikümne piirile. «Põhimõtteliselt võib nende kiiruskatsetega rahule jääda, ent hinges lootsin katse võitjatele vähem kaotada,» tõdes Aava. «Millegipärast ei leidnud ma sõites kuigi head rütmi.»


Avapäeva järel juhib Loeb, soomlane Mikko Hirvonen kaotab 32,3 ning Fracois Duval 34,1 sekundit. Neljandat kohta hoidev Petter Solberg kaotab juba 1.11,5. Aava seis pole siiski lootusetu, viimasest punktikohast lahutab teda vaid 4,6 sekundit.


Eile startinud Saaremaa rallil juhib avapäeva järel Ott Tänak, järgnevad Margus Remmak ja Rainer Aus.   

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles