Eesti suusaorienteerujate duo jõudis esmakordselt Euroopa esiviisikusse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisy Kudre ja Mattis Jaama.
Daisy Kudre ja Mattis Jaama. Foto: Raul Kudre

Soome idapiiril, Imatras võistlesid Euroopa parimad suusaorienteerujad täna sprinditeates. Kuue-etapilises teatesõidus sõitsid ühest mehest ja ühest naisest koosnevates võistkondades kumbki liige vaheldumisi kolm 3,2 km pikkust sprindirada.

Eesti esindusvõistkonnas sõitsid Daisy Kudre ja Mattis Jaama, kes püsisid kogu võistluse vältel riikide arvestuses esikuuiku konkurentsis ja pidid lõpuks vaid nelja sekundiga alla vanduma eelmise EM-i hõbedasele Bulgaaria duole Stanimir Belomažev-Antonia Grigorova. See tagas Eestile läbi aegade parima, viienda koha.

Medalid võitsid kolm suusaorienteerumise suurriiki järjestuses Venemaa, Rootsi, Soome. Venemaa ja Rootsi said sealjuures kirja võrdse aja 53.22, venelaste napi paremuse otsustas fotofiniš. Soome esindusvõistkond kaotas 1.20, Bulgaaria 3.13 ja Eesti 3.17.

Neljapäeval võisteldakse ühisstardist tavarajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles