Klavani keskkaitsepartner rääkis südantlõhestava loo elust sõjapõgenikuna

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Klavan (vasakul) ja Dejan Lovren (paremal)
Ragnar Klavan (vasakul) ja Dejan Lovren (paremal) Foto: SCANPIX

Liverpooli keskkaitsja Dejan Lovren rääkis dokumentaalfilmis oma lapsepõlvest Bosnias ning sellest, kuidas ta vanematega Saksamaale pages. 

Lovren sündis endises Jugoslaavias ning oli sealse sõja puhkemise ajal kolme aastane. Temast ja tema perekonnast said Saksamaal sõjapõgenikud. Lovren meenutab LFCTV-s linastunud dokumentaalfilmis, kuidas tema ja tema perekond läbisid 17-tunnise teekonna Münchenisse, kus nad seejärel sõjapõgeniku staatust taga hakkasid ajama.

«See öö muutis minu jaoks kõik. Mäletan, et kartsin kogu aeg pomme ning olin alati valmis, et kohe võib midagi juhtuda. Mäletan, kuidas mu ema võttis mind sülle ning viis mu keldrisse. Ma ei tea, kui kaua ma seal istusin. Hiljem sõitsime koos ema, onu ja onu naisega Saksamaale,» meenutab Lovren.

Pärast sõda saadeti Lovren ja tema perekond Horvaatiasse. Kolm aastat kestnud Bosnia sõjas hukkus üle 100 000 inimese, neist 37 000 olid tsiviilisikud. Praeguse pagulaskriisi ajal palub Lovren inimestel mõistvat suhtumist. «Ma olen selle tee läbi käinud. Andke neile võimalus, te saate aru, kes on head inimesed ja kes ei ole.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles