Videod: võimlejad näitavad alates tänasest Tartus maailmaklassi

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Valentine'i treening.
Miss Valentine'i treening. Foto: Riinu Liis Lajal

Täna hommikul algas Euroopa suurim võimlemisvõistlus – 23. korda toimuv Miss Valentine võimlemisturniir meelitas Tartusse seekord 36 riigi sportlased pea kõigist maailma eri nurkadest. 

Lisaks kaugetele külalistele Austraaliast, Jaapanist, Mehhikost on kohal ka iluvõimlemise maailma tipud Ukrainast ning Venemaalt. Rühmvõimlemise tipptaseme eest hoolitsevad samal ajal valitsevad Euroopa meistrid Soomest. Iluvõimlemise esikolmiku kohtades hakkavad kahtlemata kaasa rääkima Ukraina esindajad Viktoria Mazur ning Ukraina juunioride meister Olena Diachenko, Rio OMil 12. koha saavutanud Sabina Ashirbayevat Kasashtanist ning mitu äsja Vene koondisesse valitud noort. Eestlastest on iluvõimlemise meistriklassis võistlustulle astumas Carmel Kallemaa, Vasilina Kuksova ja Laurabell Kabrits.

Pühapäevani kestva ürituse raames pakub suurimat põnevust kindlasti rühmvõimlemise MK-etapp, kus koos maailmameistritega Venemaalt ning Soomest (sealhulgas 2016. aasta Euroopa meistrid Soomest ning mitmekordsed maailmameistrid Venemaalt) on konkureerimas ka tugevad rühmad Eestist. Medalivõitluses loodavad kaasa lüüa kodupubliku eest võimlemisklubi Janika rühm Diamonds, Rütmika Perfetto ja Janika Tallinn.

Võistluste järel on pühapäeval kavas ka traditsiooniline galakontsert, kus muuhulgas astuvad publiku ette USA talendisaates akrobaatikatrikkidega laineid löönud Vello Vaher ning Sydney OMi hõbemedalist Julia Raskina, kes nüüdseks üle maailma kaelamurdva meelelahutusprogrammiga üles astub.

Osalejaid on tänavusel turniiril üle 1400.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles