Austria politsei avastas MMil osaleva koondise hotellist dopingaineid

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laksesuusatamine.
Laksesuusatamine. Foto: Alexey Filippov/Sputnik/Scanpix

Täna Hochfilzenis algava laskesuusatamise MMi eel tegi Austria politsei reidi Kasahstani koondise hotelli ja leidis sealt dopingaineid, kirjutab Norra väljaanne VG. Operatsioon viidi läbi koostöös Rahvusvahelise Laskesuusaliiduga (IBU).

Politsei teatel viidi hotellist kaasa hulgaliselt erinevaid aineid ja ravimeid. Uurimine mõistagi veel kestab ning protsessiga tegeleb Austria antidoping. IBU andis teada, et kõik Kasahstani sportlased viidi dopingukontrolli, kuid MMi tänasel avaalal ehk segateatesõidus pääseb kasahhide nelik starti.

Austria politsei esindaja Vincenz Kriegs-Au sõnul oli reidiga seotud 30 politseiametnikku. IBU peasekretär Nicole Resch lisas, et alaliit teeb kohaliku politseiga tihedat koostööd, Norra laskesuusaliidu peasekretäri Rakel Rauntuni sõnul on tegu aga lihtsalt väga kurva juhtumiga. «Alles eile toimus meil erakorraline kongress, kus arutasime dopinguteemat. Tänane näitab, et süstemaatilise dopingutarvitamise eest tuleb määrata karmimaid karistusi nii riikidele kui ka sportlastele. Muidu kaob meie ala usaldusväärsus täielikult,» lausus Rauntun VG-le.

Kuna dopinguproovide töötlemine võtab aega, saavad Kasahstani sportlased ilmselt osaleda ka sprindis ja jälitussõidus.

Austria võimude esindaja Vincenz Kriegs-Au pressikonverentsil. FOTO:
Austria võimude esindaja Vincenz Kriegs-Au pressikonverentsil. FOTO: Foto: Kerstin Joensson/AP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles