Postimehe video: nõiakunst aitab Rootsis teel püsida, aga vea hind on valus

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rootsi MM-rallil on sõitjatel sõber, kes aitab ühel hetkel kiiremini edasi, võib aga sekund hiljem sulle reetlikult noa selga lüüa. Kes? Loomulikult teeäärne lumevall.

Vallile toetumine ja sealt hoo saamine on Rootsis alati olnud osavate sõitjate tunnus, kuid tegu on ka riskantse sammuga, sest vaid üks vääratus tähendab, et vall tõmbab auto rajalt välja ja lumest pääsemiseks kulub tavaliselt pikki minuteid. Viimastel aastatel pole soojade ilmade tõttu Rootsi teede ääres valle olnud, kuid korraldajad on viinud katseid põhja poole, et tegu oleks taas tõelise taliralliga.

«Lumevalli kasutamine on nagu nõiakunst, aga seda õigesti tehes aitab see sind kõvasti. Nipp on selles, et külge ei tohi liialt ette lasta – niisugusel juhul kaevub auto tagaots valli, see tõmbab omakorda esiotsa teelt ja oledki hanges. Kui nii juhtub, on radiaator tavaliselt lund täis ja mootor võib üle kuumeneda. Halvimal juhul tabad mõnda hanges peitunud kivi või kändu ja sõit ongi läbi. Seega tuleb sihtida sisekurvi, auto võib natuke libisema lasta, aga kurvist väljudes peab see olema otsa. Niisugusel juhul aitab lumevall kurvist väljumisele tõesti kaasa,» selgitab Rootsi ralli seitsmekordne võitja Stig Blomqvist.

Seda, kui väike viga võib Rootsis auto teelt viia, näeb allolevast videost Sebastien Ogier', Robert Kubica, Craig Breeni ja teiste sõitjate eksimuste näitel!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles