Hommikul ilusa üllatuse saanud Balta: minu jaoks on preemia väga suureks abiks

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martin Kutmani mälestusvõistlused Tartus. Ksenija Balta (all keskel).
Martin Kutmani mälestusvõistlused Tartus. Ksenija Balta (all keskel). Foto: Sille Annuk

Eesti parim naiskergejõustiklane Ksenija Balta alustas sisehooaega kõrvalalal ehk 60 meetri jooksus. Tartu Ülikooli spordihoones peetud Martin Kutmani mälestusvõistlustel sai ta võitjana ajaks 7,34. Põhialal kaugushüppes ei osalenud ta energia kokkuhoidmise eesmärgil.

Balta tuli jooksma rõõmsa tujuga, sest täna anti talle valitsuse poolt 9600 euro suurune spordi aastapreemia. «See oli kohe tulemusest näha,» naeris Balta, kellel jäi endale kuuluvast Eesti rekordist puudu vaid viis sajandikku. «See tuli minu jaoks suure üllatusena ja on mulle kindlasti suureks abiks. Ma ei teadnud, et mind aastapreemia kandidaadiks esitati ja seega tuli tunnustus topeltüllatusena. Igati-igati meeldiv!» lisas ta.

Rio olümpial kaugushüppes kuuendaks tulnud Balta ei soovinud ülejäänud sisehooaja osas kindlaid lubadusi jagada, aga praeguse seisuga on suur võimalus, et ta osaleb kaugushüppes ka Belgradis peetaval sise-EMil. Kui Balta teeb mõne stardi kaugushüppes ka Eesti pinnal, juhtuks see 18.-19. veebruaril Tallinnas Eesti meistrivõistlustel. Belgradi normi (7,42) täitis Balta täna ka 60 meetri jooksus, aga sellel alal ta EMil ennast kulutama ei hakka.

«Ma olen sellist tüüpi sportlane, kes kütab ennast igaks võistluseks tohutult üles ja see röövib minult väga palju energiat. Seega pole võrreldes mullusega plaanis nii palju sisehooajal võistelda. Treenigutesse oleme võrreldes mullusega hüppeid juurde toonud, aga rohkem jõudu tahan hoida suveks,» selgitas Balta.

Baltal oli koos elukaaslase ja treeneri Andrei Nazaroviga plaanis jaanuaris sõita Lõuna-Aafrika Vabariiki, kus oleks teda ees oodanud kolmenädalane laager. Vahepeatus oleks pidanud olema Türgi suurimas linnas Istanbulis, aga suure lumetormi tõttu maanduti hoopis Samsunis. Kaose tõttu jäädi Türki koguni nädalaks lumevangi ja Lõuna-Aafrika Vabariigi asemel tuli naasta Eestisse.

«Ma ei ole taoline inimene, kes vaatab tagasi ja ütleb, et midagi jäi tegemata. Kes teab, äkki see hoidis meid hoopis millestki halvast eemale. Teatud tööd ei õnnestunud sellises mahus ära teha, mis Lõuna-Aafrika Vabariigis plaanis oli, aga suures plaanis midagi tegemata ka ei jäänud,» lausus mullu nii sise- kui välishooajal stabiilselt häid tulemusi teinud Balta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles