Tänak näitas head kiirust, boonuseks katsevõit

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak Rootsi rallil suure hooga kihutamas.
Ott Tänak Rootsi rallil suure hooga kihutamas. Foto: Timo Anis

Mured tehnikaga, ent kokkuvõttes hea kiirus ja päeva krooninud esikoht viimasel katsel – selliseks kujunes Ott Tänaku reede Rootsi MM-ralli lumistel teedel. Kaheksa kiiruskatse järel on Fordiga kihutavad Tänak ja Martin Järveoja kolmandal kohal, päeva viimase katse võiduga tõusid nad mööda nii tiimikaaslasest Sebastien Ogier’st kui ka Kris Meeke’ist.

Liider Thierry Neuville’ist jääb Tänak maha 49,7 ja teisel kohal olevast Jari-Matti Latvalast 21,6 sekundiga. Hyundai ja Toyota esinumbritega kärises suurem osa vahest sisse kolmandal-neljandal katsel, kus Tänaku autol jukerdas käiguvahetus.

«Käiku alla vahetades kippus auto vabakäigule viskama. Väga häiriv!» selgitas Tänak ralliraadiole. Õnneks oli pärast neljandat katset kavas hoolduspaus, kus M-Spordi mehaanikud vahetasid tõrkuva käigukasti välja. Väike kahju oli siiski juba tehtud, sest just neil kahel katsel pidi Tänak päeva lõpuks mehi lahutama jäänud sekundid Latvalale loovutama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles