Eesti parim sprinter otsustas Otepääl kullaheitlusest loobuda

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Kilp Pyeongchangi olümpiarajal.
Marko Kilp Pyeongchangi olümpiarajal. Foto: Nordic Focus

Otepääl peetakse sel nädalavahetusel Eesti meistrivõistlusi murdmaasuusatamises. Täna on kavas vabatehnikasprindid. Eesti selle hooaja esisprinter Marko Kilp tegi kaasa küll eelsõidu, aga hiljem enam starti ei tule. 23-aastase Kilbi juhendaja Anti Saarepuu ütles, et midagi hullu sportlasega lahti pole.

«Plaan oligi, et Marko teeb eelsõidu ära ja vaatab siis enesetunde järgi, kas jätkata. Väga head tunnet tal polnud, aga homme on ta kindlasti 15 km klassikasõidus kohal. See on Otepää MK-etapi eel heaks tühjendussõiduks ja otsustasime selle kasuks. Kui homme 15 km sõitu poleks, siis oleks ta kindlasti sprindi lõpuni teinud ja kulda püüdnud,» lausus Saarepuu.

Eelmisel nädalal võistles Kilp Pyeongchangi eelolümpial, kus sai klassikasprindis 20. koha. Toona kimbutas teda külmetushaigus, aga Saarepuu kinnitusel on Kilp nüüd terveks saanud.

Kilbi eemalejäämisel on kullapretendetideks vanameister Peeter Kümmel, Raido Ränkel ja Kein Einaste. Kaasa teevad ka mõned välisvõistlejad, kellest tugevaim peaks olema kasahh Denis Volotka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles