Ränkel tuli Eesti sprindimeistriks, Kümmel jäi finaalist välja

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Ränkel.
Raido Ränkel. Foto: NordicFocus

Otepääl peetavatel Eesti murdmaasuusatamise meistrivõistlustel võitis meeste vabatehnikasprindi Raido Ränkel, kes edestas tänu finišispurdile Karel Tammjärve ja Kristjan Kolli.

Eesti selle hooaja parim sprinter Marko Kilp otsustas kvalifikatsiooni järel võistlemisest loobuda ja seega kullaheitlusse ei sekkunud. Sellel hooajal nigelas vormis olnud Peeter Kümmel takerdus poolfinaali lõpukurvis ja ei suutnud finaali murda.

Nädala pärast võõrustab sama Otepää rada kogu maailma sprindiparemikku, kui MK-etapi raames on samuti kavas vabatehnikasprint. «Kogesin täna mitu korda, et kui üritada siin rajal viimasel tõusul teistelt eest ära sõita, siis lõpuks tullakse mitmekesi selga. Edu toovad libedad suusad. Seetõttu ei läinudki enam finaalis viimasel tõusul midagi üritama, vaid jätsin asjad lõpu peale,» lausus Ränkel pärast finišit.

«Kui ma oleks (suusatreener ja endine sprinter) Anti Saarepuu, siis ma ütleks, et Otepää trassi puhul pole kindlasti tegu sprindirajaga. See on gigantide võistlus, sest siin on kaks pikka tõusu, mida tuleb ikka jõuda sõita. Päris linnasprindiga seda võrrelda ei saa. Võib-olla Pyeongchangi olümpiarada on raskem, aga täpselt seda väita ei saa, sest ma ise seal eelmisel nädalal kohal ei käinud,» lisas ta.

Naiste seas tuli Eesti meistriks Laura Alba, aga finaali kolm esimest kohta kuulusid külalisvõistlejatele. Esimene ja teine koht läksid venelannadele Jelena Sobolevale ja Daria Vedeninale ja kolmanda koha võttis austraallanna Jessica Yeaton.

Nii Ränkel kui Alba tagasid võiduga koha Lahti MMi sprindikoondises. Homme on Otepääl naistele kavas 10 km ja meestele 15 km pikkune klassikadistants.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles