Tänak on auto pärast mures: peame inseneridega rääkima

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Timo Anis

Rallisõitja Ott Tänak jätkab Rootsi rallil teisel kohal, aga tänase päeva avakatsel kaotas ta liidrikohal sõitvale Jari-Matti Latvalale 7,1 sekundiga. Enne kahe viimast katset jääb Fordil sõitev eestlane põhjanaabrist maha 10,9 sekundiga.

Tänak oli pärast 21,19 km pikkust katset ralliraadioga rääkides üsna murelik: «Peame inseneridega rääkima, sest auto tahab kogu aeg spinne teha. Heitlus on kõva, aga aga ma pole kiirete osadega rahul,» ütles ta.

Erinevalt Tänakust kinnitas Latvala, et tema autoga on kõik ideaalses korras. «Olen hämmelduses. Mul oli sõites väga hea tunne, auto oli imeline. Oleme koos kaardilugejaga väga rahulikulikud ja lõdvestunud, sest kogu pusle sai kokku. Eile õhtul oli mul vestlus tiimibossi Tommi Mäkineniga, kes ütles, et ära mõtle seadistusele, vaid mine lihtsalt rajale ja sõida,» lausus Latvala rahulolevalt.

Et Tänaku tiimikaaslane Sebastien Ogier tegi katse alguses pirueti, jääb ta eestlasest maha juba enam kui poole minutiga. Ralli seis on enne kahte viimast katset järgmine: 1. Latvala, 2. Tänak +10,9, 3. Ogier +43,6, 4. Dani Sordo +1.47,2.

17. katse algab kell 10.58 ja 18. katse kell 13.18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles